Prima mea călătorie după pandemie – în Bulgaria

Prima mea călătorie după pandemie – în Bulgaria

Îmi era foarte dor de călătorii așa că weekendul care a trecut am hotărât să mergem în Bulgaria – prima țară pe care am vizitat-o după pandemie. Așa că vineri de dimineață am plecat spre Balchik.

Era a treia oară când mergeam acolo pentru că ne place foarte mult așa că ne propunem să revenim în fiecare an acolo. Am făcut vreo de ore până la frontiera cu Bulgaria.

Pe drum spre graniță am văzut foarte multe câmpuri cu lavandă și ne-am oprit la unul dintre ele care era foarte frumos. Din mașină am mai văzut niște pietre care erau probabil niște ruine vechi.

Am trecut graniță pe la Negru Vodă – foarte ușor și rapid – am completat doar o declarație și ne-au luat temperatura. Pentru a intra în Bulgaria am folosit buletinul pentru prima oară în viața mea.
După frontieră ne-am oprit din nou la un câmp de lavandă mai bogat și mai înflorit decât cel din România. Eram tare fericit pentru că plecasem în prima călătorie după pandemie.

După încă o oră am ajuns la Light House Golf and Spa (acolo am ajuns pentru a treia oară) și ne-am cazat la casa unde am stat și anul trecut.

După aceea am mers în Balchik de unde am luat o bancnotă de Leva bulgărească pentru colecția mea de bancnote. Am mers și am mâncat la restaurantul Corona, de unde se văd foarte frumos Castelul Reginei Maria și Marea Neagră.

După aceea ne-am plimbat pe promenada din Balchik, am mers prin mai multe magazine ca să caut un steag al Bulgariei pentru colecția mea de steaguri (nu am găsit acolo).
Am admirat portul și mai multe clădiri vechi ale Castelului Reginei Maria. Ne-a prins ploaia și am intrat într-un magazin unde am găsit niște căni cu imagini cu foști presedinți din țări comuniste. După aceea ne-am reîntors la căsuța noastră din Lighthouse Golf and Spa.

Sâmbătă de dimineață am mers într-un loc în care nu mai fusesem vreodată care este Tyulenevo. Am făcut vreo 40 de minute cu mașina de la Balchik. Acolo am văzut multe stânci foarte frumoase și am văut că în portul mic din sat era un sistem cu șine metalice care să ducă bărcile de sus până în mare.

De aici am mers la Rusalka unde este o plajă foarte frumoasă și este o insulă micuță și se vede Capul Kaliakra.

Apoi am mers să revedem Capul Kaliakra, prima dată am fost acolo acum trei ani. Acolo am făcut atunci o fotografie pe care am expus-o la prima mea expoziție de fotografie la Filmărie.

Când am ajuns acolo am mers pe la magazine pentru a găsi steagul Bulgariei pentru colecția mea de steaguri și până la urmă l-am găsit. Apoi am intrat să vizităm Capul Kaliakra, ne-am plimbat și am admirat marea care era foarte albastră. Am văzut acolo câteva ruine și o poartă.

Peisajele de la Capul Kaliakra mi-au plăcut la fel de mult ca prima dată. De aici am mers în Balchik unde mai întâi ne-am oprit să vedem orașul de sus de unde se vedeau case vechi și coasta.

Apoi am mers să mâncăm pizza la un restaurant italian de lângă mare. Mai târziu ne-am întors la căsuță și în aceea după amiază a plouat și am văzut un curcubeu foarte frumos.

Duminică dimineață, în ultima noastră zi la Balchik, ne-am dus să facem plajă pentru că în primele două zile nu am apucat. Ne-am dus la o plajă sălbatică care era foarte aproape de Lighthouse.

Am intrat în apă doar puțin pentru că era foarte rece și am desenat pe nisip mai multe țări și continente din lume și am luat nisip pentru colecția mea de nisip.

După aceea am mers să mâncăm în Balchik și am mâncat frigărui de pui cu catofi prăjiți. După aceea ne-am întors în București și din mașină am revăzut toate câmpurile de lavandă din Bulgaria și am trecut foarte ușor granița înapoi în Romănia, fără să intrăm 14 zile în izolare la domiciliu.

După două ore am ajuns acasă. Mi-a plăcut foarte mult weekendul la Balchik și îmi doresc să merg de mai multe ori acolo.

Împărtășește...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

2 Responses

  1. Vlad
    29 iunie 2020
    • David Stescu
      29 iunie 2020

Write a response

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.