Am revăzut Gibraltarul

Am revăzut Gibraltarul

Pentru că am fost în calatorie prin sudul Spaniei mi-am dorit mult să revăd Gibraltarul. Prima dată când am fost în Gibraltar eram prea mic și nu îmi mai aminteam nimic de acolo.

Am stat la un hotel din Algeciras pentru două nopți pentru că doream să mergem atât în Maroc cât și în Gibraltar. Din Algeciras am plecat la Linea, unde trecut granița în Gibraltar și apoi am traversat pista aeroportului din Gibraltar. La graniță se face un simplu control de pașapoarte. Noi am stat la coadă cam 15 minute. Cei fără mașini treceau imediat, dar noi hotărâsem să mergem cu mașina.

După aceea am încercat să urcăm în cel mai înalt punct din Gibraltar cu mașina. Data trecută tati așa făcuse dar acum nu se mai poate, așa că am fost întorși din drum și am început să căutăm un loc de parcare.

Am reușit să parcăm la stația de telecabină, după ce ne-am plimbat vreo 10 minute prin parcare. O doamnă a eliberat un loc și ne-a făcut atenți. Tot ea ne-a spus că în Gibraltar poți parca gratuit pe locurile vopsite cu alb. Cele vopsite în albastru sunt cu plată. Mai există unele galbene, acolo să nu parcați niciodată, sunt doar pentru localnici și amenzile se pare că sunt foarte mari.

La coada de la telecabină am asteptat o oră și jumătate până să urcăm. Nu știam că vom folosi telecabina așa că nu ne cumpărasem bilete înainte. Dacă mergeți, aveți grijă să le cumpărați înainte ca să nu mai stați la coadă așa de mare. Se pot cumpăra de pe internet, simple sau cu alte atracții turistice din Gibraltar.

A durat 6 minute să ajungem sus, unde am admirat privelistea. Se vedeau foarte frumos portul Gibraltar și împrejurimile. Acolo am fotografiat inclusiv maimuțele care stăteau la soare sau furau mâncarea de la turisti. Maimuțele sunt cam agitate, mai ales când văd orice seamănă cu mâncarea. Așa cum am citit și acolo, este bine să nu aveți cu voi pungi din plastic, iar mâncarea să o țineți bine închisă în rucsaci. Am văzut cum un turist a scos o rodie din sacoșă și foarte repede a apărut o maimuță, i-a sărit pe cap și i-a furat-o. Desigur că toată lumea s-a speriat, mai ales pentru că maimuțele au început să se certe pe mâncarea furată de la turiști.

Eu am fotografiat câteva maimuțe care erau mai cuminți și așteptau pe marginea drumului. Am plecat de acolo către Skywalk, un loc unde este o construcție din sticlă și oțel, inclusiv cu podeaua din sticlă. Mi se părea că plutesc. Sub mine se vedeau multe stânci abrupte, până la malul mării. Acolo veți găsi poze cu un actor din Star Wars.

De acolo am coborât la peștera Sfântului Mihail. În drum am văzut din nou foarte multe maimuțe. Erau împărțite  în grupuri care se certau foarte zgomotos. Mai există o bifurcație către o baterie de tunuri, dar nu am urcat acolo. Am mers la pestera Sfântului Mihail. Pestera este foarte frumoasă. Am văzut stalactite și stalagmite. Era foarte frumos amenajată și se auzea muzică clasică.

Am stat cam jumătate de oră acolo, profitând și de răcoarea care este înăuntru. Afară bătea tare soarele.

De acolo am urcat înapoi la stația de telecabină pentru a ne întoarce în oraș. Chiar în parcare ne-am oprit la un restaurant unde am mâncat. Restaurantul se numește Mamma Mia și noi ne-am adus aminte de spectacolul văzut la București cu muzica formației Abba. Am mâncat desigur pizza, mâncarea mea preferată.

De acolo am mers înapoi spre Spania. În drum spre graniță am așteptat mai mult de jumătate de oră pentru că circulația a fost întreruptă. Era ora la care avioanele aterizau sau decolau pe aeroportul din Gibraltar. Oamenii care asteptau în trafic erau obisnuiți cu asta dearece se întamplă de câteva ori pe zi.

După aceea am trecut granița cu Spania și ne-am îndreptat spre Sevilia următoarea destinație a noastră.

 

 

Împărtășește...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

No Responses

Write a response

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.