Aventuri în Spania

Aventuri în Spania

Printre cele 18 țări vizitate de mine pana în luna August 2018 se număra și Spania. Dar nu imi mai aduc aminte nimic de atunci pentru că aveam doar un an. Așa că în luna septembrie, pentru a continua proiectul Jurnal de Fotograf am ales să mergem pentru o săptămână în Spania.

Circuitul pe care îmi doream tare mult să-l facem a fost următorul: Alicante, Granada, Algeciras, Tarifa, Tangier Maroc, Gibraltar, Sevilia, Cordoba și înapoi la Alicante.

Traseu Spania Maroc Gibraltar

Am ales Alicante ca punct de plecare pentru că acolo locuiește sora lui mami Delia împreună cu soțul ei Tomas și cei doi verișori ai mei Eduard și Sophie pe care îmi doream tare mult să îi revedem.

Intr-o zi de vineri, pe 31 august am plecat din București de pe aeroportul Otopeni spre Alicante Spania. După un zbor de peste trei ore am aterizat pe aeroportul din Alicante. De la aerport am închiriat o mașină pe care am folosit-o in următoarea săptămână. Apoi am mers acasă la sora lui mami unde am stat câteva zile. Deși am ajuns foarte târziu, m-am bucurat să urc pe terasă de unde am văzut țărmul mării mediterane, muntele maurului, orașul Alicante, toate se vedeau superb, cu multe lumini aprinse.

De dimineață am văzut o imagine foarte frumoasă la răsărit.

Apoi am mers pe insula Tabarca cu un vas din portul Alicante. Deși insula se vede imediat când ieși din port, călătoria a durat o oră. Apa  era liniștită și vasul a navigat fără să ne legene prea tare.

Când am ajuns pe insula Tabarca și ne-am dus pe plajă, am intrat în mare și am făcut snorkelling, am înotat și m-am simțit foarte bine. Când am făcut snorkelling am văzut foarte mulți pești și apa era foarte curată. Am filmat și fotografiat sub apă, vă voi arăta mai multe fotografii de acolo.

După ce am stat la plajă ne-am dus să vedem insula. Am mâncat și ne-am plimbat pe străduțe unde am făcut fotografii. Deși mică, insula Tabarca are câteva străzi foarte frumoase și o piață centrală. După amiază ne-am întors în Alicante. Excursia pe insula Tabarca a fost foarte frumoasă.

Următoare zi am mers la piscină cu verișorii mei. După amiază am mers pe muntele maurului de unde am văzut niște priveliști foarte frumoase, pentru că am ajuns acolo chiar la apusul soarelui.

Următoarea zi am plecat spre Granada. După trei ore de mers cu mașina am ajuns la Granada la Palatul Alhambra. Tati a dorit să cumpere din timp bilete. Deși a înercat cu o lună înainte, nu am mai găsit decât pentru grădini. Să rețineți că trebuie obligatoriu că vă luați bilete din timp, mai ales dacă este vacanță. La Alhambra am vizitat grădinile Generalife și mai multe palate. Acolo mi-au plăcut cel mai mult Palatul lui Carlos al cincilea și grădinile.

La Palatul Alhambra mai fusesem când eram mic dar nu mai țineam minte multe lucruri. După ce am vizitat Palatul Alhambra am plecat spre Algeciras. In drum spre Algeciras ne-am oprit să mâncăm lângă Malaga. Apoi ne-am continuat drumul spre Algeciras. Când am ajuns la Algeciras era foarte târziu așa că ne-am dus direct la hotel.

A doua zi de dimineață ne-am dus la Tarifa ca să luăm feribotul spre Maroc. Când am ajuns la Tarifa mi-am făcut o poză cu steagul României pentru că Tarifa este cel mai sudic punct al Europei. Despre Maroc voi scrie într-un articol separat.

Dupa amiaza ne-am întors din Maroc în portul Tarifa. Din Tarifa ne-am întors înapoi la hotel în Algeciras.

De dimineață am vizitat orașul Algeciras, care deși mic, este foarte frumos. In Algeciras am vizitat Parcul Maria Cristina, ruinile Merinies, Plaza Alta, o piață de pește și portul din Algeciras.

Parcul Maria Cristina este un loc foarte liniștit, unde te poți așeza pe o bancă și te poți relaxa. Nu este foarte mare, cred că e chiar mai mic decât parcul Ioanid din București, dar băncile din piatră cu mozaic și palmierii te fac să te simți foarte bine.

La ruinele Merinies am văzut zidurile cetății vechi a portului și erau inclusiv multe ghiulele pentru tunuri sau catapulte.

În Plaza Alta e o atmosferă relaxată. Sunt multe terase și magazine de suverniruri. Tot acolo este și cea mai veche biserică din Algeciras.

Pe drum către port, am dat peste o piață de pește care mi-a adus aminte de piața La Boqueria din Barcelona, chiar dacă aceea era mult mai mare. Erau multe feluri de pește și fructe de mare.

În portul Algeciras era o mișcare continuă. Multe macarale încărcau și descărcau containere și foarte multe camioane  treceau pe acolo.

După aceea ne-am îndreptat spre Gibraltar. Despre Gibraltar voi scrie într-un articol separat. De la Gibraltar am plecat spre Sevilia. Seara am ajuns la Sevilia și ne-am cazat la hotel.

De dimineață ne-am dus să vizităm Sevilia. În Sevilia am vizitat Piața Spaniei, Palatul Alcazar, Catedrala și Turnul din Sevilia și Metropol Parasol.

Mi-a plăcut mult Piața Spaniei. Aș fi vrut să avem mai mult timp să stăm și în Real Alcazar, însă acolo nu luasem bilete înainte și am pierdut ceva timp așteptând la coadă. Nu se compară cu Alhambra, dar Real Alcazar este un palat impresionant.

Metropol Parasol este un monument arhitectonic foarte frumos. Este cea mai mare structură de lemn din lume și mi-a plăcut mult jocul de lumini și umbre de sub ea. Am ajuns acolo chiar la prânz și lumina era potrivită pentru asta.

De la Metropol Parasol ne-am întors la hotel și apoi am plecat spre Cordoba. Când am ajuns la Cordoba am mers direct să vizităm Mezquita. Aceasta este o catedrală catolică construită peste o moschee musulmană. Tot acolo am urcat în Turnul Catedralei de unde am văzut orașul de sus.

Apoi am mâncat și am plecat spre Alicante.

La Alicante am ajuns noaptea târziu așa că ne-am culcat direct. De dimineață ne-am dus din nou în Portul din Alicante. Ne-am plimbat pe pe plajă și prin orașul vechi.

Am intrat din nou în piscină cu verișorii mei. Seara târziu am luat avionul spre București.

Împărtășește...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

No Responses

Write a response

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.