De Anul Nou în Grecia

De Anul Nou în Grecia

De mult timp îmi doream să văd monumentele din Atena așa că vineri pe 28 decembrie, am plecat către Grecia, Atena. Am plecat de dimineață devreme și am ajuns la Atena la ora 9. Zborul a fost foarte bun. La aterizare am văzut toată Atena de sus.

De la aeroport am luat metroul până la Piața Monastiraki. Este foarte ușor să ajungi în Atena de la aeroportul Eleftherios Venizelos. Trebuie doar cumpărată o cartelă specială de 10 euro pentru traseul de la aeroport. Pentru copii, cartela cu preț redus se poate cumpăra doar de la ghișeu nu și de la automat.

Când am ajuns la Piața Monastiraki ne-am dus spre apartamentul închiriat pe Airbnb. În stația de metrou Monastiraki am găsit niște ruine interesante și un desen foarte frumos cu aripi.

Vremea era mai bună de cât la București și era soare și câțiva nori. Am mers pe jos de la Monastiraki pe niște străduțe înguste care seamănă cu cele din centrul vechi din București. Sunt multe taverne și tot felul de magazine și foarte mulți turiști în această zonă. Am mers mai departe până la apartament.

După ce am lăsat bagajele la apartament ne-am dus să vizităm prin Atena. Primul loc unde ne-am oprit a fost taverna Nikitas unde am mâncat gyros. Aproape de Nikitas am găsit o bisericuță foarte frumoasă.
După ce am mâncat, ne-am îndreptat către Piața Syntagma.

În drum spre Piața Syntagma am trecut prin Piața Monastiraki pe o stradă unde era o biserică. În drum ne-am oprit și la o catedrală.

Când am ajuns în Piața Syntagma, am văzut bradul de Crăciun. De acolo am luat un taxi până la Muntele Lykabetus. Când am ajuns la Muntele Lykabetus am luat un trenuleț până în vârf. De pe vârful Muntelui Lykabetus se vedea toată Atena și apusul de soare.

De la Muntele Likabetus am coborât pe jos până în Piața Syntagma. În Piața Syntagma am văzut schimbarea gărzii din fața clădirii parlamentului.

După aceea am văzut din nou bradul de Crăciun. Din Piața Syntagma am mers înapoi la apartament printr-un bazar de lângă Piața Monastiraki.

De dimineață ne-am dus să vedem Partheonul de pe dealul Acropole. În drum spre Acropole am trecut prin niște străzi foarte frumoase. Când am ajuns la Acropole am văzut mai întâi Partheonul, cel mai important templu de pe Acropole.

De pe dealul Acropole se vede toată Atena. Acolo am văzut un templu unde sunt 5 coloane speciale numite cariatide. Apoi am văzut Teatrul lui Herodes Atticus.

După aceea am mers pe un deal mai mic de unde am văzut o biserică și un templu. De acolo am mers spre Piața Omonia. În drum spre Piața Omonia ne-am oprit la o piața de pește.

Când am ajuns în Piața Omonia ne-am dus la un restaurant care este la ultimul etaj al unui magazin. Acolo am mâncat pizza, musaca și pește.

De acolo am luat metroul până în Piața Syntagma, de unde am mers într-un parc foarte frumos. Am ajuns apoi la primul Stadion Olimpic din lume. Acolo am făcut o tură de stadion așa cum este obiceiul. Apoi am mers acasă la prietenii noștrii Ioannis și Cornelia. De la apartamentul lor am văzut toată Atena de sus. De acolo ne-am întors înapoi la apartamentul nostru.

De dimineață ne-am dus autogară de unde am luat un autocar până la Delphi. Până la Delphi am făcut trei ore. Când am ajuns la Delphi ne-am dus să vizităm situl arheologic Delphi.

Situl de la Delphi este foarte frumos, totul este construit pe munte și peisajele de acolo mi-aul plăcut foarte mult. Când coboram de la stadionul lui Apollo a ieșit soarele. Coloanele de marmură aveau aceeași culoare cu piatra care se vedea pe muntele apropiat.

După ce am vizitat situl arheologic ne-am dus să mâncăm. Eu am mâncat o pizza. După aceea ne-am dus la un alt restaurant unde am mâncat desertul. Acolo am așteptat autocarul spre Atena. Când am ajuns în autogara din Atena am luat un taxi până la apartament.

De dimineață ne-am dus să facem cumpărături din piața de pește din Atena. De la piața de pește ne-am dus la Muzeul Acropole unde ne-am dus la un restaurant de unde se vedea Acropole.

La restaurant eu am scris articolul despre anul 2018. De la restaurant ne-am dus tot la prietenii noștri, unde am petrecut ultima seară din an. Târziu ne-am întors înapoi la apartament. Am stat treaz până la miezul nopții și am văzut artificiile de pe geam, apoi m-am culcat. Afară ploua foarte tare și nu am ieșit în piața Monastiraki așa cum voiam.

De dimineață ploua și am rămas în casă. După amiază am mers din nou în Piața Monastiraki și ne-am plimbat un pic pe străzile din împrejurimi. Seara am mers la un restaurant (A for Athens) de sus dintr-o clădire de unde se vedea Piața Monastiraki și dealul Acropole. Apoi seara ne-am întors la apartament.

Dimineața ne-am dus în portul Pireu de unde am luat un feribot până în Insula Aegina. Când am ajuns în Insula Aegina ne-am închiriat o mașină.

Din portul Aegina ne-am dus la Mânăstirea Sfântul Nectarie. După ce am vizitat mânăstirea ne-am dus la Templul lui Aphaia de unde se vedea și marea.

De la templu ne-am dus ne-am dus în satul Perdhika care este foarte frumos. Acolo în sat am mâncat la o tavernă care se numește Miltos. După ce am mâncat ne-am plimbat pe străzile din sat.

În sat multe case erau construite după rețeta grecească, cu albastru și alb. Acolo am prins un apus foarte frumos de soare. Din sat ne-am întors în portul Aegina.

După ce am lăsat mașina ne-am plimbat pe străzile din orașelul de la port, am cumpărat fistic și tati a băut o cafea la cofetărie.

După aceea ne-am îmbarcat pe ferbotul spre Atena. Seara am ajuns în Atena și ne-am dus la apartament. Am mers ca de obicei cu trenul electric (ei îl numesc trenulețul sau Elektrikon).

De dimineață ne-am plimbat și am fost la un magazin de viniluri. După amiază ne-am plimbat prin cartierul Plaka, am fost la Arcul lui Adrian și coloanele templului lui Zeus.
Mai tarziu ne-am dus din nou la restaurantul de la Muzeul Acropole unde am mâncat o prăjitură. După aceea ne-am dus să vedem 3 clădiri frumoase: universitatea, academia și biblioteca. De acolo am mers din nou la prietenii noștri, de la care ne-am luat rămas bun. Seara ne-am întors la apartament.

De dimineața ne-am dus la aeroport pentru că aveam zborul spre București. Când am ajuns în București vremea era mult mai rece decât la Atena.

Grecia este o țară foarte frumoasă, iar Atena un oraș minunat. Am fost foarte fericit că acolo am mers cu prietenii noștri Ioannis și Cornelia care ne-au dus în multe locuri care merită văzute. Abia aștept să revin în Grecia, vreau să văd mai multe insule, să merg la Meteora și poate chiar pe muntele Olimp.

A fost prima excursie în care am fotografiat cu un DSLR. Am folosit un Canon EOS 200, pe care l-am primit împrumut de la prietenii mei de la The Good Company și Canon. Mi-a plăcut mult acest aparat. Am fost fericit că am putut să iau obiective de la tati. Cred că voi renunța la M100 pentru 200D. Mulțumesc mult, Canon!

Împărtășește...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

No Responses

Write a response

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.