Stalpi ai crestinatatii ortodoxe – Manastirea Tismana, Schitul Cioclovina de Sus

Vă supunem atenției o nouă excursie pe care am facut-o la sfârșitul săptămânii trecute. Din nou la inițiativa prietenilor noștri Aniela si Adrian Casetti, cărora le mulțumim și pe această cale.
În drum spre Tismana, ne-am oprit vineri după amiaza imediat după Horezu, unde am intălnit un loc desprins din povești. Desigur că am făcut câteva poze. Iată-le mai jos:

Stejari la iesirea din Horezu catre Targu Jiu Stejari la iesirea din Horezu catre Targu Jiu Stejari la iesirea din Horezu catre Targu Jiu Noi suntem David si Mike. Tu cine esti? Stejar, din nou Libertate relativaDeja prieteni... Scuze. VOI cine sunteti? Stejar, din nou
Ordin de marime
Ghinde In jurul stegaruluiLa revedere! La joaca Instantaneu

Odată ajunși la Tismana, am facut o excursie la Schiturile Cioclovina de Jos si Cioclovina de Sus unde de altfel se sărbătorea hramul – Schimbarea la față. David și-a făcut noi prieteni, Alex si Andreea și mulți alții, care l-au răsfățat pe parcursul șederii pe vârful muntelui Cioclovina.

IMG_4568.jpg IMG_4573.jpg IMG_4575.jpg
IMG_4579.jpg
IMG_4583.jpg IMG_4587.jpgIMG_4588.jpg IMG_4589.jpg IMG_4598.jpg

Slujba ținută în vîrful muntelui Cioclovina a adunat multă lume din împrejurimi. Părintele Cristian Gheorghiu, întors recent din Japonia, a oficiat o slujbă extraordinară, care ne-a umplut sufletele de bucurie și căldură.

Schimbarea la fata In timpul slujbei La slujba Schimbarea la fata Bunicul IMG_4548.jpgIMG_4549.jpg IMG_4550.jpg IMG_4553.jpg

La schit am intalnit-o pe maica Vartolomea. Numai dupa ce o privesti mai atent, dupa ce stai un pic de vorba cu ea si dupa ce ii asculti si pe cei ce o cunosc deja realizezi ca in spatele unui om atat de simplu si fragil se afla un suflet puternic, cu multa credinta in Dumnezeu, cum rar mai intalnesti in zilele noastre. Este un om cu suflet de aur. Desi ea traieste in creierul muntelui Cioclovina, unde nu exista nicio sursa de apa in apropiere iar hrana este foarte greu de procurat ea ne-a daruit la plecare un cozonac pufos si un borcan cu salata de vinete.

La plecare i-am promis Maicii Vartolomeea ca vom reveni, iar ea ne-a indemnat sa revenim cu David. Desigur ca vom face asa.

Imagini din biserica de pe Vîrful Cioclovina – Schitul Cioclovina de Sus

IMG_4573.jpg IMG_4592.jpg IMG_4593.jpgIMG_4595.jpg IMG_4596.jpg IMG_4597.jpg

Atât urcarea cât și coborârea de pe munte ne-au oferit priveliști superbe. David este la al doilea traseu montan, de data aceasta mai ușor din punct de vedere tehnic însă mai solicitant din punct de vedere al altitudinii.

Incepe traseul Inaltime Traversariproportii Langa Schit Apa fermecataIMG_4626.jpg IMG_4627.jpg IMG_4630.jpg

Aflați în permanență lângă noi, Adrian și Aniela Casetti au fost adevarați ghizi ai frumuseților fizice și spirituale care ne-au înconjurat. Am întâlnit și alți prieteni – cuvântători sau nu, care ne-au încântat privirile.

Microcosmos Prabusire Paznic IMG_4611.jpg IMG_4562.jpg Microcosmos

 

Împărtășește...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0

4 Responses

 1. Bogdan Popescu
  21 august 2011
  • admin
   21 august 2011
 2. cret
  21 august 2011
  • admin
   21 august 2011

Write a response