Bilanțul anului 2020

Bilanțul anului 2020

Din 2018 am început să scriu un articol la final de an, în care am făcut un bilanț al anului. Anul acesta a fost mai greu de călătorit pentru că a întreaga planetă a fost cuprinsă de pandemie.

Pentru mine anul 2020 a început cu o călătorie în Sicilia. Acolo am vizitat Taormina, Sircusa, insula Ortigia, Noto, vulcanul Etna, Enna, Agrigento și Catania.

Cel mai mult mi-au plăcut Taormina și Insula Ortigia pentru că orașele erau pe malul mării și am avut o vreme foarte frumoasă. Îmi doresc să revăd Sicilia pentru că atunci când am fost la muntele Etna era zăpadă și n-am putut să îl urcăm până sus. Am stat doar la baza muntelui și de aceea vreau să-l urc vara. Îmi doresc să vizitez și alte locuri în care n-am fost: Palermo, Monreale, Cefalu, Trapani, Marsala și insula Stromboli. Sicilia este unul dintre cele mai frumoase locuri unde am fost vreodată, călătoria acolo m-a făcut să mă simt foarte bine.

În februarie am mers cu proiectul Faces of Autism la Cluj și la Bistrița unde i-am fotografiat pe Valeriu și pe Edi. Edi mi-a recomandat pizza cu cartofi prăjiți, pecare am mâncat-o cu mare plăcere. El ne-a prezentat centrul orașului Bistrița.

În martie trebuia să merg la Istanbul de ziua mea, dar din păcate nu am putut pentru că atunci s-au impus restricții de călătorie din cauza pandemiei. Mi-ar fi plăcut să păstrez tradiția și să călătoresc de ziua mea.

Pe 2 aprile am lansat site-ul proiectului Faces of Autism. Mi-aș fi dorit să putem organiza un eveniment, nu s-a putut, sper că anul viitor vom reuși.

Până în iunie nu am mai plecat pe nicăieri și am stat numai în București și m-am plimbat prin Parcul Herăstrău, prin Pădurea Băneasa și am mers o dată și la Comana.

La câteva zile după ce au fost permise călătoriile în Bulgaria, am mers un weekend la Balcik. Am văzut pentru prima dată stâncile de la Tyulunevo și Rusalka.

Următorul weekend am mers la Cumpăna Lake lângă Râșnov unde am stat o noapte și am văzut acolo munții Bucegi, râuri si am revizitat orașul Brașov.

Am mai revenit la Balcik vreo două weekenduri și am fost și o dată am stat chiar 10 zile. Am descoperit plaje noi și foarte frumoase ca Bendida, Kibela și Argata. Mi-a plăcut foarte mult la Balcik și vreau să revin și la anul.

Am făcut și un film cu drona de la F64.ro:

În Octombrie trebuia să mergem cu un circuit în Egipt dar nu s-a mai putut datorită restricților. Îmi doream tare mult să vizitez Egipt. Cu siguranță o să-l vizitez altă dată.

În Octombrie am mers la Cluj să fotografiem din nou pentru proiectul Faces of Autism. L-am fotografiat din nou pe Valeriu. Am revăzut Clujul și am văzut pentru prima dată un canal care se numește Mica Veneție. Am fost pentru prima dată la castelul Banfy.

Am văzut două expoziții de fotografie: prima cu munții din mai multe țări din lume și a doua cu fotografii nefăcute. Apoi am mers la Oradea o zi ca să o fotografiez din nou pe Adina.

Pentru prima dată am văzut Oradea și mi-a plăcut foarte mult. Am vizitat Piața Unirii, pasajul Vulturul Negru, parcul 1 Decembrie, cetatea Oradea și sinagoga Sion.

Ultimele zile ale vacanței le-am petrecut la Bunești la Pensiunea Bike Check Inn. Acolo am revăzut Viscri, Criț și am făcut un traseu foarte frumos cu bicicletele de la Bunești, Criț, Mesendorf, Viscri și întoarcere la Bunești.

Am mers zilele următoare să vizităm pentru prima dată Coloanele de Bazalt, Lacul de Smarald, Vulcanul Racoș și Cetatea Bethlen din Racoș, care mi-au plăcut foarte mult.

Acum la sfârșit de an am lansat un trailer al primului episod din filmul documentare Faces of Autism.

Mă bucur că anul 2020 trece și îmi doresc ca anul 2021 să fie mai bun, să călătoresc mai mult, să scriu pe blog și să fotografiez pentru proiectul Faces of Autism.

Împărtășește...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

No Responses

Write a response

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.