Jurnal de Fotograf în Australia – prima parte – Sydney și împrejurimi

Jurnal de Fotograf în Australia – prima parte – Sydney și împrejurimi

Pe 30 Decembrie dimineața am plecat la aeroportul Henri Coandă împreună cu mami și tati, unde am așteptat avionul pentru Doha, Qatar, unde făceam escala pentru Sydney. Am ajuns foarte repede cu un Uber.

Apoi când a venit avionul ne-am îmbarcat în el. Până la Doha aveam patru ore de mers cu avionul. După patru ore de zbor am ajuns la Doha. În aeroportul din Doha am mers să vedem ursulețul din mijlocul aeroportului. Despre ursulețul galben îmi povestise Cristina și îmi doream foarte mult să-l văd. În aeroport am făcut mai multe fotografii. Mi-au plăcut mult locurile de joacă și ecranele uriașe de pe pereți.

Apoi după două ore de așteptat în aeroportul din Doha, ne-am îmbarcat în avionul spre Sydney. Era un avion foarte mare, un Airbus 380. De câteva luni mă uitam pe Youtube la filmulțe cu acest avion. Din Doha până la Sydney avem de zburat 14 ore și jumătate. În avion am avut un monitor unde puteam să văd filme, desene animate, știri, documentare și concerte de muzică. Tot pe acest monitor se putea afișa traseul zborului și poziția actuală a avionului. Am urmărit și cele 3 camere de luat vederi montate pe avion: una în față, alta pe coada avionului și una sub avion.

Am reușit să dorm foarte bine, deoarece m-am întins și peste locurile lui mami și tati. Am primit mâncare foarte bună, sucuri și dulciuri. Am avut o păturică cu care m-am învelit și șosete pe care mi le-am pus ca să nu-mi fie frig la picioare. În avion am accesat și internetul, deoarece aveam o ofertă de 15 minute gratis. Așa am putut să-i anunț pe prietenii mei cu jumătate de oră înainte de sosire, atunci când avionul se apropia de Sydney.

După 14 ore de mers cu avionul am ajuns la Sydney, unde prietenii noștri Cătălin și Roxana ne așteptau. Ei mi-au făcut cadou un balon pe care scria Welcome to Australia. Am aterizat la Sydney pe 31 decembrie la ora locală șapte fără un sfert seara. Am urcat bagajele în mașina lor și am mers cu trenul în zona centrală a orașului, pentru a vedea artificile de anul nou. Era deja foarte multă lume pe străzi. Am găsit un loc lângă Luna Park și Olympic Pool unde ne-am așezat direct pe trotuar.

Au fost două spectacole de artificii, unul la ora 9 seara și al doilea la 12 noaptea. Amândouă au fost foarte frumoase. Am fost puțin trist pentru că nu am putut fotografia cu aparatul Canon M100 deoarece mi se descărcase bateria în avion. Am făcut câteva poze cu telefonul și tati a făcut cu aparatul lui.

Artificiile au fost trase de pe un vas de pe apă și de pe podul Harbour Bridge. Când am vrut să plecăm după artificii am observat că era foarte multă lume și a durat destul de mult până am ajuns la tren. A doua zi am auzit la știri că au fost aproape 2 milioane de oameni din Sydney care au sărbătorit anul nou pe străzi. După ce am văzut artificile de anul nou ne-am dus în Cronulla unde locuiau prieteni noștri.

A doua zi ne-am dus să vedem plaja Cronulla. Era 1 ianuarie și multă lume venise să facă plajă. Plaja din Cronulla este foarte frumoasă. Am văzut oameni care jucau pe plajă rugby sau fotbal australian, eu nu știu diferența și nici tati nu a putut să-mi spună. Polițiștii patrulau în apă cu ski jet-uri așa cum la noi merg cu mașinile pe stradă.

După aceea am mers pe traseul Costal Walk de la plaja Cogee până la plaja Bondi. Am trecut pe la plaja Tamarama și am văzut celebrul club Iceberg. Pe traseu am văzut și alte plaje și am făcut multe poze. Seara am mâncat la un restaurant de pe plaja Bondi. Aveau burgeri foarte buni și multe mâncăruri pentru vegetarieni.

Pe 2 ianuarie am mers să vizităm centrul orașului Sydney. Acolo am văzut fântâna din filmul Matrix. La Angel Place am văzut o stradă cu colivii numite The Forgotten Songs.

Apoi am mers în portul Circular Quai pentrul feribotul care ne-a dus Taronga Zoo. Feribotul a trecut prin dreptul operei din Sydney și am profitat să-i fac câteva fotografii.

La Taronga Zoo mi-a plăcut foarte tare. Am văzut acolo multe animale: urși koala, canguri, cimpanzei, gorile, suricate, elefanți, lemuri, pinguini, o focă, și un panda roșu care se ascundea. Cel mai mult mi-au plăcut pinguinii, care aveau și un bazin cu apă unde se bălăceau. Erau foarte veseli.

Când ne-am întors cu feribotul de la Taronga Zoo, a început să plouă foarte tare. Am mers prin centru și am văzut decorațiunile de crăciun rămase. Apoi am mers până la Darling Harbour unde am alergat împreună cu mami și cu Roxana prin ploaie pe podul Pyrmont până la un restaurant unde am mâncat clătite americane.

Următoarea zi am mers din nou în centru și am văzut Parlamentul Statului New South Wales.  Apoi am intrat la Biblioteca Statului New South Wales. În biblotecă am văzut și o expoziție de fotografie. Mi-a plăcut mult sala de lectură de acolo.

De la bibliotecă am mers la Royal Botanical Garden unde am văzut copaci mari și multe feluri de plante. Prin grădină se plimbau pe alei ibiși pe care i-am poreclit tomberonezi, pentru că mâncau din coșurile de gunoi. Au un cioc foarte lung cu care agață orice din tomberoane.

Grădina botanică se termină chiar lângă Sydney Opera House –  opera –  pe care am vizitat-o. Am aflat de la ghid multe lucruri interesante despre construcția ei. A fost proiectată de un arhitect din Danemarca. Acesta a câștigat un conscurs de arhitectură cu desenul operei.

A patra zi de dimineață am mers la Royal National Park și ne-am oprit puțin la plaja Watamoola. Acolo era o faleză înaltă de unde săreau oameni și copii în apă. Am alergat pe plajă și am făcut multe poze.

Apoi mergem într-o zonă unde se lansau foarte mulți parapantiști. Eram foarte aproape de o autostrada suspendată. Locul se numește Sea Cliff Bridge și este spectaculos.

De acolo am mers la Blowhole unde e o suflătoare. Din păcate nu s-a întâmplat să iasă apă prin suflătoare. Cred că era apa retrasă de la reflux. Apoi de acolo am mers la Bombo unde sunt niște stânci numite Cathedral Rocks. Era foarte interesant și eu am făcut poze foarte frumoase. Erau foarte mulți fotografi profesioniști acolo. De la Bombo ne-am întors la Cronulla unde locuiau prieteni noștri.

A cincea zi am mers în Olympic Park din Sydney. Acolo ne-am plimbat cu bicicleta. În Olympic Park am văzut o pădure de mangrove. Copacii ieșeau direct din apă. Erau niște poduri din lemn pe care am mers pe deasupra apei. De la Olympic Park am plecat către Blue Mountains.

 

Puteți să vedeți și în fotografii că munții par albaștri la distanță. Am citit că sunt mulți eucalipți și uleiul produs de ei face o iluzie optică. Apoi am făcut un traseu pe munte unde erau multe cascade apoi am mers să vedem niște vârfuri frumoase, numite Cele Trei Surori. Era destul de cald pe munte și am căutat un loc cu umbră unde am făcut un picnic.

A șasea zi am mers să văd locul unde a ajuns pentru prima oară Căpitanul Cook în Australia. Acolo am făcut și un traseu mic pe lângă niște stânci foarte albe.

După amiază am mers la aeroport pentru că am plecat la Cairns la Marea Barieră de Corali. Despre Cairns și Marea Barieră de Corali voi scrie în articolul următor.

Marți pe 9 Ianuarie când ne-am întors de la Cairns am ajuns la Sydney cu avionul și am luat trenul spre Cronulla. Atunci am văzut prima furtună, când a început să plouă foarte tare.

Apoi miercuri dimineață am plecat cu mașina la Canberra și apoi spre Thredbo de unde joi dimineață am urcat pe muntele Kosciuszko – cel mai înalt munte din Australia. Despre Canberra și muntele Kosciuszko o să scriu într-un alt articol.

Vineri dimineață am mers din nou în centrul Sydneyului unde am urcat în cel mai înalt turn din Australia (Sydney Tower Eye) și apoi am traversat podul Harbour Bridge pe jos. Am văzut și Queen Victoria Building și am stat și pe malul golfului.

Apoi dupamiază am mers la aeroport să luăm avionul spre Doha și mai departe spre București.

Mi-a plăcut foarte mult în Australia. Sydney este un oraș minunat. Mami și tati și prietenii noștri Cătălin și Roxana m-au răsfățat și m-au dus să văd multe locuri frumoase. Am plâns când am plecat din Sydney, dar am promis cu mami și tati că ne întoarcem acolo.

 

Fotografiile sunt făcute cu aparatul meu Canon M100 (de mine sau de tati acolo unde sunt eu în poză).

Dorim să mulțumim în fiecare articol prietenilor care ne-au ajutat să mergem în această călătorie.

Ei sunt:

Cristina Bazavan

Dragoș Asaftei

Kooperativa 2.0

Canon România

AV Store

Garmin România

Împărtășește...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

No Responses

Write a response

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.