Canberra și Muntele Kosciuszko, Jurnal de fotograf în Australia, Episodul 3

Canberra și Muntele Kosciuszko, Jurnal de fotograf în Australia, Episodul 3

Aceasta este ultima parte a aventurii noastre în Australia.

Pe 10 Ianuarie dimineata am plecat din Sydney spre Canberra – capitala Australiei. Canberra este destul de aproape de Sydney, în Australian Capital Teritory. Noi până la Canberra am făcut 3 ore cu mașina. La început am mers pe drumul spre Melbourne și am văzut că erau peste 1000 de km până acolo. Este foarte departe însă odată voi ajunge și acolo.

În drum spre Canberra ne-am oprit la un monument care reprezenta o oaie din rasa Merinos. În acel loc sunt foarte multe ferme unde se cresc oi. Merinos este o rasă de oi faimoasă pentru felul de lână pe care îl dau. La monument era și un magazin de unde se putea cumpăra îmbrăcăminte din lână Merinos.

Am plecat apoi către Canberra, unde am ajuns după aproape două ore. În Canberra nu puteam să stăm foarte mult timp, pentru că mai aveam de mers până la Thredbo. Știam dinainte ce doream să vizităm.

Mai întâi am mers la Australian War Memorial. Este un monument construit pe un deal, de unde se vede foarte bine o parte a orașului Canberra. Monumentul este impresionant. Totul este construit cu atenție și în interiorul monumentului este foarte multă liniște. Se aude tot timpul o voce care citește numele tuturor soldaților australieni care au murit începând cu primul război mondial și până la războiul din Afganistan. Este și o flacără aprinsă dintr-un bazin cu apă.

Când am plecat de acolo, ne-am oprit foarte aproape, la cea mai veche biserică din Canberra. Lângă ea era și prima școală construită în Canberra.

Apoi am mers să vizităm parlamentul. Există două clădiri, una veche și una nouă, modernă. Noi am vizitat clădirea nouă a parlamentului. Ne-am înscris la un tur și împreună cu un ghid am vizitat cele mai importante săli din parlament. Ghidul ne-a povestit chestii interesante despre parlament, cum a fost construită clădirea și cum se desfășoară activitatea acolo. Am înțeles că seamănă foarte mult cu parlamentul Marii Britanii.

Mai târziu am fost să vizităm turnul Telstra, cea mai înaltă clădire din Canberra. De sus se vede foarte bine orașul Canberra dar și împrejurimile. Există multe parcuri, spații verzi, păduri și lacuri la Canberra. Este un oraș liniștit, deși este capitala Australiei.

Am plecat mai departe către Therdbo, locul de începere a urcușului pe muntele Kosciuszko. În drum spre Thredbo ne-am oprit și am făcut o poză la o turmă de oi și atunci apunea soarele. Noi am ajuns în orășelul Thredbo noaptea. Aproape de Thredbo am văzut canguri pe marginea drumului. Era destul de periculos deoarece se făcuse deja noapte și îi puteam lovi dacă nu eram atenți. Din fericire nu au fost foarte mulți și am ajuns cu bine la Thredbo.

La Thredbo am dormit noaptea într-un apartament. A doua zi la Thredbo, am luat micul dejun la un bistro și am făcut planuri pentru ascensiunea pe muntele Kosciuszko. În aceeași zi trebuia să ne întoarcem și la Sydney și asta însemna un drum de 5 ore, cu trecere din nou prin Canberra. De aceea am căutat cea mai rapidă cale să urcăm muntele și să ajungem la timp înapoi la Sydney.

Am decis să luăm telescaunul pentru a urca prima parte a traseului către muntele Kosciuszko. De acolo am făcut trei ore pe jos până la vârf. Vremea era bună și traseul semăna cu drumul de la Babele la Omu. Traseul era însă pavat cu table de fier și din când în când mai erau locuri unde să te odihnești. Pe traseu am făcut foarte multe poze.

După trei ore am ajuns pe vârful Kosciuszko și eu eram tare fericit, și am ținut steagul României chiar pe vârf. M-am bucurat că am dus steagul României pe cel mai înalt munte din Australia. Sunt convins că au mai fost mulți români înaintea mea, dar eram tare mândru cu steagul în mână. Pe vârf bătea tare vântul și am stat cam jumătate de oră.

Am coborât pe același traseu ca la venire și am luat din nou telescaunul. Din Thredbo am plecat cu mașina la Canberra. Ne-am oprit să mâncăm la un restaurant italian (eu am mâncat desigur pizza). La plecarea din Canberra am văzut într-un parc un cangur foarte mare și mers aproape de el și l-am filmat.

 

Am ajuns la Sydney târziu, eu am dormit în mașină.

Fotografiile sunt făcute cu aparatul meu Canon M100 (de mine sau de tati acolo unde sunt eu în poză).

Dorim să mulțumim în fiecare articol prietenilor care ne-au ajutat să mergem în această călătorie.

Ei sunt:

Cristina Bazavan

Dragoș Asaftei

Kooperativa 2.0

Canon România

AV Store

Garmin România

Împărtășește...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

2 Responses

  1. Vlad Macovei
    16 mai 2018
    • David Stescu
      17 mai 2018

Write a response

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.