Două weekend-uri la Bunești

Două weekend-uri la Bunești

Pe la sfârșitul lunii octombrie am mers la Bunești la pensiunea Bike Check Inn. Am plecat din București sâmbătă și am mers spre Bunești.

În drum am trecut prin Ploiești și apoi pe la Cheia unde sunt niște peisaje foarte frumoase. După ce am depășit Brașovul, am mers pe lângă Cetatea Rupea (pe care o mai văzusem o dată, tot din mașină).

Când am ajuns la Bike Check Inn ne-am cazat și am mâncat un prânz cu mâncare foarte bună. Pensiunea Bike Check Inn este foarte frumoasă, are camere mari și oamenii de acolo sunt foarte prietenoși. Ne-am împrietenit cu Cornel Stanciu, care ne-a povestit multe lucruri interesante despre Bunești, Viscri și împrejurimi.

După prânz, am mers cu bicicleta până în satul Viscri. Pe drum am văzut de mai multe ori turme de oi. Am ajuns la Viscri unde am vrut să vizităm biserica fortificată, dar era cam târziu așa că am făcut câteva poze la intrare.

Apoi ne-am întorș înapoi la Bunești. Pe drum s-a făcut seară și am aprins lanternele pentru că se întunecase.

Când am ajuns la pensiune, ne-am odihnit, am mâncat și ne-am culcat devreme pentru că eram obosiți.

A doua zi de dimineață am mers cu bicicleta pe un drum neasfaltat până la Criț. Drumul merge pe lângă un pârâu foarte mic.

Apoi ne-am întorș înapoi la pensiune unde am luat prânzul. Apoi am plecat înapoi spre București.

Ne-a plăcut așa de mult încât am mai mers și următorul weekend acolo.

Și i-am luat cu noi pe prietenii noștri Matthew, Lidia, Pavel și Elsie. Am plecat sâmbătă de dimineață și am trecut prin Cheia. Acolo am văzut zăpadă și ne-am oprit un pic la marginea drumului. Am urcat puțin în pădure unde era mai multă zăpadă.

Am mers cu două mașini și am vorbit între noi cu walkie talkie. Pe lângă Brașov am văzut un vultur mare care zbura pe lângă drum.

Am ajuns la Bike Check Inn unde am luat prânzul și am mers din nou la Viscri. Am plecat cu bicicletele eu, tati, Matthew și Pavel.

Ne-am distrat foarte tare pe drum, mai ales când urcam dealurile. Matthew l-a tras la deal pe Pavel cu o frânghie ca să urce mai ușor. La vale ne dădeam toți drumul cu viteză și țipam.

În Viscri am văzut câteva vaci. Mami a venit cu Lidia cu mașina și am pus bicicletele sus și ne-am întors la pensiune. Cornel ne-a pregătit mâncare foarte bună. Am stat până târziu și am povesit multe lucruri interesante.

Dimineața ne-am dus la cetatea Rupea de unde se vedea foarte frumos orașul și dealurile din jur. Mi-a plăcut foarte mult cetatea Rupea. Am făcut multe fotografii acolo.

Ne-am întors la pensiune am luat prânzul și apoi ne-am jucat cu cei doi căței – Aki și Cristina.

De acolo am mers la Sighișoara unde am văzut turnul cu ceas și ne-am plimbat pe străzi și am urcat pe scări până pe deal. De acolo am admirat tot orașul Sighișoara. Ne-am întors la mașină și am plecat spre București.

Mi-a plăcut foarte mult la pensiunea Bike Check Inn și vreau să mai revin să văd zona Viscri și Criț.

Împărtășește...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

No Responses

Write a response

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.