Aventuri în camera obscură

Aventuri în camera obscură

De mai multă vreme îi povesteam lui David despre cum făceam noi poze în liceu și în facultate. Vorbeam despre fotografii pe film, developare în camera obscură, substanțe și hârtie foto.
David se uita la mine cu multă curiozitate. Așa că ne-am luat curaj și am început aceasta aventură. Spre surprinderea noastră a fost mai ușor decât ne așteptam. La F64.ro am avut supriza să găsim toate substanțele necesare, pe care David de altfel le-a învățat deja și ni le enumără cu mândrie în ordinea în care le-am folosit: revelator de film, baie de stopare, fixator, revelator de hârtie, baie de stopare, fixator.
În ceea privește echipamentele, am primit ajutorul lui Gilbert, care ne-a umplut portbagajul cu aparat de mărit, tancuri de developare, tăvițe, lămpi de laborator etc. Îți mulțumim încă o dată pe aceasta cale, Gili!
Iată mai jos o mică parte din pozele făcute. Cu excepția pozelor unde apare el, restul sunt făcute de David. Am avut și eșecuri, doua filme s-au voalat parțial la developare însă am reușit să recuperăm aproape toate pozele.

Singura poza digitală. În camera obscurăDavid și mamiDavid și BibiLadyÎn seara de ajunDavid și Bubu. (David era răcit)David și DariaMami și tatiDavid și EvaLa echitație cu Maria și căluțul RaulMaria și RaulBlocul FlorentineiLa TismanaLa TismanaMănăstirea Tismana

În colecție există o singură poză digitală facută lui David atunci când am developat câteva poze. Am ales câteva poze care îi plac lui David. Știm că mai avem de învățat însă având în vedere faptul ca multe sunt facute în condiții de lumină slabă, cu sau fară blitz, suntem mulțumiți.

Împărtășește...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0

6 Responses

 1. Cristina Ilie
  22 februarie 2014
  • Mihai Stescu
   22 februarie 2014
 2. Aurora-Maria
  23 februarie 2014
  • Mihai Stescu
   27 februarie 2014
 3. Vlad
  24 februarie 2014
  • Mihai Stescu
   27 februarie 2014

Write a response