Top 10 locuri sălbatice din călătoriile mele

Top 10 locuri sălbatice din călătoriile mele

Astăzi continui seria cu top 10 și vă prezint cele mai frumoase 10 locuri sălbatice văzute de mine. În perioada aceasta mă gândesc la călătorile pe care le-am făcut eu.

01. Deșertul Wadi Rum Iordania

Este pe primul loc pentru că mi-a plăcut foarte mult cum arăta și eram pentru prima oară într-un deșert.
Era de ziua mea anul trecut, pe 25 martie 2019 și în acea zi am văzut nori deși nu era ceva normal pentru un deșert.

Dimineața ploua când ne-am trezit, am luat micul dejun și apoi am plecat prin deșert cu ghidul. Acesta ne-a luat de la Rose Camp și am pornit să vedem deșertul.

Prima oprire a fost la o stâncă unde s-a filmat filmul Marțianul. De acolo se vedea foarte frumos tot deșertul. Am urcat pe un munte apoi de unde se vedeau stâncile celebre numite 7 Pillars of Wisdom.

Apoi am mers la un loc unde erau desene rupestre. Am stat într-un cort al beduinilor unde am băut ceai și ne-am adăpostit cât a fost o furtună de nisip. Apoi m-am plimbat cu un beduin cu cămila.

Prânzul l-am mâncat mai târziu lângă o dună de nisip pe care am urcat. De acolo se vedea foarte frumos deșertul și acolo ghidul nostru beduin mi-a scris numele în limba arabă.

Apoi am mai urcat pe două stânci foarte frumoase și am cumpărat și un keffiyeh tradițional din Iordania. Seara ne-am întors înapoi la Rose Camp.

02. Pădurea Tropicală Kuranda Australia

Pe al doilea loc este pădurea tropicală Kuranda de lângă Cairns, Australia. Am mers în pădurea tropicală Kuranda la începutul anului 2018 în Ianuarie.

Am plecat de dimineață din Cairns cu un autocar până la gară de unde am luat un tren până în satul Kuranda. Trenul a oprit la o cascadă și apoi am mers până în satul Kuranda prin pădurea tropicală.

În satul Kuranda am mers la un loc unde am făcut o poză cu un urs Koala în brațe și am participat la un spectacol cu aborigeni și am fotografiat canguri.

După amiază când ne-am întors la Cairns am mers cu telecabina din care se vedea foarte frumos pădurea tropicală. Telecabina are 2 stații pe traseu unde ne-am mai oprit să fotografiem cascade.

Când ne apropiam de Cairns am văzut foarte frumos marea din telecabină. De la stația de telecabină am luat un autocar până la hotel. Mi-a plăcut foarte mult pădurea tropicală Kuranda.

03. Lacul Chott el Jerid Tunisia

Pe al treia loc este lacul Chott el jerid din Tunisia pe care l-am văzut anul trecut în iulie. Atunci am mers cu prietenii de la Christian Tour în excursia din deșertul Sahara.

Anul trecut am văzut două deșerturi: Wadi Rum din Iordania și Sahara din Tunisia.

Ne-am trezit dimineața devreme la ora 3 ca să prindem răsăritul la lacul Chott el Jerid. După ce am luat micul dejun la hotelul din Tozeur am mers cu autocarul o oră.

Când am ajuns era un răsărit atât de frumos.! Lacul Chott el Jerid un lac sărat din Deșertul Sahara.

04. Cathedral Rocks Australia

Pe al patrulea loc este Cathedral Rocks din Australia.

În ianuarie 2018 când am vizitat Australia am mers cu mașina de la Sydney să vedem Chatedral Rocks unde sunt niște stânci foarte frumoase.

Între ele era apă din mare și de la ploaie și apusul de soare se vedea foarte frumos.

05. Lacul Kemijoki Finlanda

Pe al cincilea loc este Lacul Kemijoki din Finlanda. La lacul Kemijoki am fost în iunie 2017 când ne-am plimbat cu mașina prin Suedia și Finlanda.

Când veneam din Rovaniemi de la cercul polar ne-am oprit la lacul Kemijoki exact când se făcuse vreme frumoasă după mult timp ploios.

După aceea ne-am continuat drumul mai departe spre Jivaskilya și am profitat că nu se făcea întuneric datorită verii polare. Mi-a plăcut foarte mult lacul Kemijoki. Aici am făcut o fotografie pe care am fost invitat să o expun în prima mea expoziție, alături de alți bloggeri.

06. Canionul Goynuk Turcia

Pe al șaselea loc este canionul Goynuk din Turcia. Îl găsiți pe drumul dintre Antalya și Kemer. Am fost la Canionul Goynuk ultima dată când am fost în Turcia în 2016.

Apa era foarte rece. Am mers atât prin apă foarte mică, pe stânci sau nisip dar am și înotat acolo unde apa era adâncă. Erau niște peisaje foarte frumoase și stânci foarte interesante. Pentru că ne-a plăcut așa de mult canionul, am revenit din nou acolo.

07. Royal National Park Australia

La Royal National Park în Australia am fost tot în ianuarie 2018 când am mers să vedem câteva locuri din afara orașului Sydney.

Mi-a plăcut foarte mult pentru că avea stânci foarte frumoase, avea plaje foarte sălbatice și avea copaci interesanți.

De văzut acolo plaja Wattamolla și Blowholes.

08. Marea Barieră de Corali Australia

La Marea Barieră de Corali am fost ianuarie 2018.
Dimineața ne-am dus în portul din Cairns de unde am luat vaporul ca să vedem mai multe recife de corali.

Ne-am oprit în câteva locații foarte faine unde am făcut snorkeling și am văzut corali foarte interesanți și pești foarte frumosi și de mai multe culori. Noi am vizitat reciful Norman și Hastings.


Îmi doresc să vizitez din nou Marea Barieră de Corali și ca să văd foarte bine peisajul îmi doresc să zbor peste corali cu elicopterul.

09. Vulcanul Etna Italia

La Vulcanul Etna am fost în decembrie 2019. Mi-a plăcut foarte mult pentru că se vede aproape din orice punct din Sicilia.

Am plecat de dimineață din Catania și ploua și după ce am mers o oră am ajuns. Pentru că era zăpadă am închiriat lanțuri pentru mașină.

Din păcate era zăpadă și nu am putut urca sus până în vârf. Se poate urca pe vreme bună cu telecabina dar era mai fain să urci pe jos.

Noi am văzut vulcanul de jos de la baza principală unde am mâncat pizza și am luat o piatră vulcanică. Îmi doresc să revăd Etna pe timp de vară și să urc până în vârf pe jos.

10. Marea Roșie Iordania

Ultimul loc sălbatic despre care vreau să vă povestesc este reciful de corali din Marea Roșie de lângă Aqaba.

Am fost acolo a doua zi după ziua mea, anul trecut în 2019. Am făcut snorkeling și corali mi s-au părut mai interesanți decât cei din Australia de la Marea Barieră de Corali, pentru că aici vremea era mai bună și marea liniștită.

De pe vaporaș am văzut locuri foarte interesante cum ar fi orașul Aqaba din Iordania, Eilat din Israel și Taba din Egipt.

A fost foarte interesantă călătoria pe barcă la Marea Roșie. Îmi doresc să mai fac snorkeling la Marea Roșie dar în Egipt pentru că se spune că locurile de scufundat și snorkeling sunt cele mai frumoase din toată lumea.

În acest top am început cu deșertul Wadi Rum din Iordania și terminăm tot cu un loc din Iordania. Acestea sunt cele care mi-au plăcut mie cel mai mult.

Care sunt locurile sălbatice care v-au plăcut vouă cel mai mult?

Împărtășește...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

2 Responses

  1. Vlad
    25 mai 2020
    • David Stescu
      27 mai 2020

Write a response

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.