Top 10 orașe vizitate de mine

Top 10 orașe vizitate de mine

Acum mă gândesc mult la călătoriile făcute de mine și de aceea, vreau să vă prezint un top al orașelor care mi-au plăcut mie cel mai mult.

Sydney, Australia

(1) Pe primul loc este Sydney din Australia. Sydney este pe primul loc pentru că are o coastă foarte frumoasă și plaje minunate cum ar fi Bondi Beach, Coogee, Mainly, Watamoola sau Cronula Beach. Sunt și trasee de plimbare pe coastă de la o plajă la alta. Eu am fost de la Coogee la Bondi.
Sydney are multe atracții turistice: Opera și Harbour Bridge, centrul orașului cu foarte mulți zgârie nori și cu Grădina Botanică. Turnul Sydney Tower Eye este cel mai înalt din Australia și se poate vedea de acolo întreg orașul. În aropierea orașului sunt mai multe parcuri naturale: Royal National Park, Cathedral Rocks, Kiama Blowhole și cel mai frumos Blue Mountains.

Venetia, Italia

(2) Pe locul doi este Veneția din Italia. Veneția are clădiri foarte frumoase și canale și străzi înguste fără mașini.
Mi-e mi-a plăcut foarte mult Veneția pentru că am avut foarte multe locuri de văzut ca: piața San Marco, Palatul Dogilor, Catedrala San Marco, Insula San Giorgio, Podul Suspinelor, Podul Rialto, Insula Murano, Insula Burano.
Cel mai mult mi-a plăcut plimbarea cu gondola, canalele, Insula Burano și piața San Marco. La Veneția am mâncat multă pizza pe stradă.

Roma, Italia

(3) Pe locul trei este Roma, tot din Italia. Roma mi-a plăcut foarte mult pentru că are foarte multe locuri istorice: Coloseum, forumul roman, columna lui Traian, pantheonul, muzeul Vatican, catedrala Sfântul Petru și castelul Sant Angelo.
În Roma am mai vizitat Fontana di Trevi, piața Spaniei, piața Navona și parcul Villa Borghese. Cel mai mult în Roma mi-au plăcut Coloseumul, Pantheonul și Fontana di Trevi. La fel ca în Veneția mi-a plăcut și mâncarea, am mâncat pizza, paste și înghețată la gelateria Gioliti.

Atena, Grecia

(4) Pe locul patru este Atena din Grecia. Mie mi-a plăcut Atena pentru că are foarte multe monumente (delaul Acropole, multe alte temple). Am vizitat cartierul Plaka cu străzile lui foarte frumoase și dealul Lycabetus de unde se vede foarte frumos toată Atena. De văzut stadionul olimpic și grădina botanică. Zona din jurul pieții Monastiraki și străzile de acolo sunt foarte frumoase.
În Atena mi-a plăcut foarte mult și mâncarea ca Gyros care l-am mâncat la un restaurant de lângă piața Monastiraki.

Londra, UK

(5) Pe locul cinci este Londra, capitala Marii Britanii. Mi-e mi-a plăcut Londra pentru că are foarte multe obiective de vizitat ca Big Ben, London Eye, Trafalgar Square, Picadily Circus, Tower Bridge, muzeul Tate Modern, catedrala St Paul, The Monument, palatul Buckingam, cartierul Chinezesc și Camden Town.
Am vizitat și studiourile Harry Potter, foarte aproape de Londra.

Berlin, Germania

(6) Pe locul 6 este Berlin, capitala Germaniei. Mi-e mi-a plăcut orașul Berlin pentru că are foarte multă istorie, mai ales din al doilea război mondial.
Interesant să vizitați zidul Berlinului și Checkpoint Charlie. În Berlin mi-au mai plăcut Poarta Branderburg, Reichstag, DDR Museum, Fernsehturm, Berliner Dom, Tiergarten.

Sousse, Tunisia

(7) Acum trecem la continentul african și pe locul sapte este Sousse din Tunisia. Mi-e mi-a plăcut foarte mult pentru că are o medină foarte frumoasă și foarte mare și turnul Ribat de unde se vedea toată medina, întreg orașul și portul de la Marea Mediterană.
Am văzut din exterior marea moschee și ne-am plimbat prin bazar unde am întâlnit mulți oameni prietenoși. Am fotografiat multe portrete și o doamnă mi-a dat o pâine tradițională din Tunisia care era foarte bună.

Tangier, Maroc

(8) Al optulea oraș este Tangier din Maroc. Mi-e mi-a plăcut foarte mult Tangier pentru că acolo a fost prima oară când am pășit pe continentul african venind cu un feribot din Spania.
Am petrecut o zi cu un ghid care ne-a dus prin mai multe locuri din Tangier și împrejurimi. Ne-a dus la Capul Spartel (cel mai vestic punct al Africii), la Peștera lui Hercule, ne-am plimbat cu cămila lângă o plajă și am intrat cu picioarele in Oceanul Atlantic.
Cel mai mult mi-a plăcut Medina și bazarul și foarte mult mâncarea ( am mâncat pentru prima oară un tajine marocan).

Doha, Qatar

(9) Acum trecem pe continentul asiatic în Orientul Mijlociu și orașul de pe locul 9 este Doha capitala Qatarului.
Mi-e mi-a plăcut Doha pentru că are foarte mulți zgârie nori, bazarul Souk Aquif și de departe cel mai frumos aeroport pe care l-am văzut eu.
In Doha am făcut escală când am plecat spre Australia și la întoarcere, când am făcut și un tur gratuit al orașului.
De vizitat: insula artificială Perla, Qatara Cultural Vilage și Souq Aquif unde ne-am plimbat și unde am văzut multe mirodenii.
Mi-a plăcut foarte mult în Doha și o să vreau să o mai vizitez când o să mai fac escală prin Qatar.

Antalya, Turcia

(10) Pe locul zece din acest top este Antalya din Turcia, unde am fost de 5 ori. De câte ori am fost în Antalya am observat multe schimbări în bine. Din 2011 de când am fost prima în Antalya, s-a construit acvariul cu cel mai mare tunel din Europa, s-a modernizat centrul vechi și s-a construit un lift care urcă din centrul vechi până în Parcul Kemal Ataturk.
Centrul Vechi este foarte frumos, are străzi cu clădiri foarte frumoase și are un port cu bărci foarte frumoase. Are ruine romane ca Poarta lui Hadrian. Am văzut și alte locuri de lângă Antalya cum ar fi Canionul Goynuk, muntele Olympus, plajele din Lara și festivalul sculpturilor din nisip.

Acesta este topul preferințelor mele din orașele vizitate de mine. Sunt curios care sunt orașele care vă plac vouă cel mai mult.

Împărtășește...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

No Responses

Write a response

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.