Excursie la Roma. Vaticanul este a 16 țară pe care am vizitat-o

Excursie la Roma. Vaticanul este a 16 țară pe care am vizitat-o

Pe 23 Martie 2018 dimineața am plecat spre aeroport cu un Uber împreună cu Mami și Tati. Deși era multă zăpadă în București, prietenul nostru Horia ne-a dus repede și am ajuns la timp. La aeroport însă am asteptat avionul spre Roma mult timp, pentru că era zăpadă foarte mare.

După câteva ore de așteptare, am reușit să plecăm cu avionul spre Roma. La București era viscol și trebuie curățată pista de zăpadă foarte des. Am văzut și eu prima dată cum se dezgheață avioanele. Înainte de decolare niște domni au stropit cu o substanță galbenă peste mai multe părți ale avionului. Apoi am decolat și în 10 minute am uitat de zăpadă.

Când am aterizat la Roma pe Aeroportul Ciampino vremea era foarte bună, soare și mult mai cald decât acasă. Am luat un autocar și ne-a dus la gara Termini din Roma. Pentru că am ajuns cu trei ore întârziere, ne-am refăcut programul pentru acea zi. (biletele pentru Coloseum erau luate cu oră fixă). De la Termini am luat metroul până la stația Re di Roma. Re di Roma înseamnă regii Romei. De la stația Re di Roma am mers 5 minute pe jos până la apartamentul inchiriat prin AirBNB.

După ce ne-am lăsat lucrurile la apartament am făcut câteva cumpărături și apoi am mers să vedem Coloseumul, pe care doream să-l văd de mult timp. Am ajuns acolo cu un autobuz, care are stație chiar în fața lui. M-am bucurat mult să văd Coloseumul! Am făcut foarte multe fotografii acolo.

Am plecat pe jos apoi pe lângă Forumul Roman către Columna lui Traian, Piața Veneția. Mami mi-a povestit despre cât de importantă este columna lui Traian, unde se pot vedea sculptați Daci și scene din războaiele daco-romane. Ne-am întors către apartament și ne-am oprit la o pizzerie de cartier, de unde am cumpărat o pizza foarte bună. Am văzut cum se face pizza și le-am făcut fotografii bucătarilor.

Pe 24 Martie dimineață am mers să vizităm Coloseumul prin interior. Am stat mult în Coloseum, am vizitat parterul și etajul 1. Era vreme bună. Ne-am așezat la un loc însorit unde mami mi-a citit dintr-o carte despre Coloseum. Acolo se țineau spectacole și lupte de gladiatori acum două mii de ani. Am citit chiar că se putea umple cu apă partea de jos pentru a se arăta spectatorilor cum se duceau războaiele pe mare.

După ce nu s-a mai folosit, din Coloseum s-au furat multe blocuri de marmură și de patră, care au fost folosite la construcțiile din Roma, până când a fost declarat monument. Chiar și așa, zidurile sunt încă rezistente și mi-a plăcut foarte mult să mă plimb în el.

Am vizitat din nou Arcul lui Constantin, Forumul Roman, Columna lui Traian și Piața Veneția. Dupa aceea noi am mers să vedem Piața di Spagna, apoi am vizitat Fontena di Trevi. Am mâncat la prânz într-un restaurant mic, care ne-a plăcut foarte mult. Desigur că eu am mâncat pizza.

După amiază am mers cu tati la British Council unde el a dat un test de limba engleză. Era undeva la marginea Romei și tati m-a ridicat în brațe și am făcut o fotografie frumoasă la apusul soarelui.

Seara am revenit la Fontana di Trevi și am văzut-o cu toate luminile aprinse – mi-a plăcut foarte mult. Am mers către apartament apoi unde am mâncat.

Pe 25 Martie dimineață m-am uitat pe filmulețele primite cadou de la prietenii mei, pentru că era ziua mea de naștere. Am luat micul dejun la un bistro de lângă Re di Roma, numit Pompi. Aveau nișe prăjituri delicioase. Tati a băut un cappuccino. care i-a plăcut mult de tot.

Dupa aceea noi am mers să vedem Piața Del Poplo. Am stat jumătate de oră în piață, chiar lângă un obelisc. Era vreme bună și am citit din nou cu mami din cartea despre Roma. Apoi noi am mers să vizităm parcul Vila Borghese (cel mai mare parc din Roma). Acolo am închiriat un fel de bicicletă mai mare și ne-am plimbat prin Parcul Vila Borghese.

Am revenit în centru, unde ne-am dus la Giolitti și am mâncat o înghețată foarte delicioasă, iar tati a băut un espresso. După  aceeea noi am mers să vedem două catedrale. (Sant Agostino și San Luigi del Francesi). Într-una dinre ele am văzut o sculptură făcută de Michelangello.

Apoi am mers să vedem Pantheonul. Nouă Pantheonul ne-a plăcut foarte mult. Deși era multă lume, am intrat foarte repede și am stat câteva minute înăuntru. Era foarte interesantă gaura de sus prin care intra lumina în Pantheon. În fața Pantheonului am făcut un filmuleț prin care le-am mulțumit prietenilor care mi-au trimis urări de ziua mea.

După aceea noi am mers să vedem Piața Navona.  Apoi am mers să vizităm castelul Sant Angelo. Am urcat până sus și am admirat castelul și priveliștea din jurul lui.

Deși eram obosiți, mi-am dorit foarte mult să văd Teatrul Marcelo, la care am mers cu autobuzul. De acolo am mers pe jos până la Insula Tiberina. De pe cel mai apropiat pod am făcut câteva fotografii cu insula și apoi am căutat un restaurant unde am mâncat paste. (Mami și tati m-au rugat să mai mănânc și alteva decât pizza). Ne-am întors târziu la apartament.

Pe 26 Martie am mers să vedem Vaticanul. La Muzeul Vatican noi am văzut sculpturi și picturi celebre. Am vizitat și o sală unde erau pictate foarte  multe hărți. Apoi am vizitat și Capela Sixtină. Pe tavan erau picturile lui Michelangello. De la Muzeul Vatican noi am mers să vizităm Catedrala Sfântului Petru. Acolo am urcat până sus de tot (peste 500 de trepte) și am văzut de sus Piața San Pietro. Dupa aceea noi am mers să vizităm Piața San Pietro. M-am bucurat că am ajuns aici, deoarece Vaticanul era pentru mine a 16-a țară pe care o vizitez.

Apoi noi ne-am dus să mâncăm o pizza, pe una din străzile din Vatican. Am luat metroul și ne-am dus la Gara Termini. Aici ne-am recuerat bagajele pe care le lăsasem de dimineața și apoi am luat autocarul pentru Aeroportul Ciampino. Când ne urcam în autobuz a plouat puțin. Ne-am bucurat pentru că în restul zilelor am avut noroc de vreme foarte bună.

Am luat avionul spre București, unde am ajuns către seară. Nu mai era zăpadă în București, dar era mai frig decât la Roma.

Împărtășește...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

No Responses

  1. Pingback: Vacanță călduroasă în Sicilia 18 ianuarie 2020

Write a response

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.