Acum doi ani, când am călătorit în Portugalia, fix de ziua mea, pe 25 martie, pe plaja de lângă Bar du Fundo am scris pe nisip unele locuri unde vreau să mai ajung în următorii ani. Tati mi-a sugerat să pun pe listă să mergem odată, de ziua mea, la New York. Așa că am ales să pun pe listă New York pentru aniversarea de anul acesta, când urma să împlinesc 18 ani, un moment foarte important, care trebuia sărbătorit într-un loc special. De mult timp urmăream călători în New York și în multe alte locuri din Statele Unite și visam că într-o zi voi ajunge acolo.
Primul pas pentru a merge în Statele Unite, a fost procesul de obținere a vizei. Niciunul dintre noi nu mai fusese în Statele Unite și nici nu solicitasem până atunci viza. În luna noiembrie, când tati a studiat prima dată site-ul de completare formulare și programare interviu, obținuse un termen aproximativ de 3 săptămâni, ceea ce era foarte OK. După ce am completat formularele online și am plătit viza, am avut supriza (neplăcută) să primim o programare abia pentru iulie 2024, ceea ce nu ne mai permitea să mergem la New York de ziua mea.
Ne-am interesat și mai mulți prieteni ne-au recomandat firma lui Valentin Vesa, care oferta pe platforma vizeamerica.com servicii de consultanță pentru aplicarea la viza pentru SUA. Noi completasem deja formularele online, așa că ajutorul a venit în modul în care am solicitat urgentarea interviului. Totul a decurs așa cum ne-a spus Valentin și am fost programați pentru interviu pe 21 decembrie.
La interviu, totul a fost foarte simplu și s-a întâmplat foarte prietenos. Doamna de la ghișeu i-a întrebat pe mami și tati cu ce se ocupă și unde lucrează. Mai departe, despre scopul și destinația excursiei noastre am discutat eu, pentru că știam foarte bine ce vrem să vizităm.
Pașapoartele au sosit prin curier în câteva zile și eram foarte bucuros că aveam viza și că ne putem gândi acum la excursie.
Așa că vineri pe 22 martie devreme de dimineață am mers la aeroport și am zburat mai întâi cu compania Air France spre Paris unde am avut o escală de trei ore și apoi am plecat spre New York. Am decolat din București cu o întârziere de o oră așa că la Paris urma să avem puțin timp să schimbăm avionul spre New York. După trei ore am aterizat la Paris pe aeroportul Charles de Gaulle.
Mai întâi ne-am uitat pe o tabelă cu foarte multe zboruri la ce terminal era poarta unde ne îmbarcam spre New York. Am fost foarte fascinat de tabela cu zboruri pentru erau spre foarte multe destinații unde se zbura de pe Aeroportul Charles de Gaulle din Paris și erau multe locuri foarte interesante pentru mine.
Am luat trenul automat spre terminalul de unde urma să zburăm spre New York. Când am ajuns noi la poartă începuse deja să se facă îmbarcarea și verificarea vizelor pentru Statele Unite. De la Paris la New York zborul a durat 8 ore. Am zburat cu compania Delta iar pe durata zborului am văzut filmul Ferrari și am fost fascinat să mă uit pe harta traseului zborului nostru spre New York. După 8 ore de zbor am aterizat la New York. La aterizare am fost foarte fericit pentru că se vedeau în depărtare zgârie-norii din Manhattan!
Când am aterizat la New York ora locală era 3 după amiază și diferența de fus orar față de România era de 7 ore. Eram foarte fericit pentru că ajunsesem la New York și în Statele Unite. Era a 29-a țară pe care o vizitez și pășeam pentru pentru prima dată în America de Nord – al 5 continent în care ajung!
După ce am aterizat pe aeroportul JFK, mai întâi am trecut pe la controlul de pașapoarte, unde ne-au pus câteva întrebări și apoi ne-am recuperat bagajele. Ca să mergem spre hotel, am luat de la aeroport mai întâi Air Train până la stația Howard Beach. La stația Howard Beach am cumpărat abonamentele de metrou valabile pentru 7 zile și am luat metroul către stația Fulton din Manhattan.
Air Train costa 8.5 USD pe călătorie și îl plătiți la sosirea în Howard Beach. De acolo puteți cumpăra și abonamentele de metrou. Sunt foarte avantajoase, costă 34 USD pentru o săptămână. Am aflat însă că și la metroul din New York se aplica la acea dată un sistem de “fare capping”, adică, dacă folosiți același card pentru a plăti călătoriile direct la porțile de acces (și nu cu card de abonament), nu veți cheltui săptămânal mai mult de valoarea unui abonament.
Am uitat să vă spun de Airalo. Înainte să plecăm, tati a studiat oferta de roaming de la Vodafone, care era însă dezavantajoasă. Am aflat de la prietenul nostru Cristian Florea de aplicația Airalo. Ne-am instalat toți trei aplicația, am cumpărat pentru fiecare dintre noi pachete de acces la internet pe care le-am folosit împreună cu esim-uri generate direct din aplicație. Când am aterizat pe JFK, a trebuit doar să setăm sim-ul de date implicit și a funcționat imediat. Aveam nevoie de internet pentru că navigarea prin metroul de la New York nu e simplă, cel puțin în primele zile.
După ce am ajuns la stația Fulton și am ieșit la suprafață am fost foarte fericit să văd pentru prima dată zgârie-norii din Manhattan care au erau foarte înalți și fascinanți. Am mers pe jos vreo 8 minute până la hotelul în care am stat noi în districtul financiar, care se află în sudul Manhattanului. Tot timpul pe stradă, eram cu privirea în sus, pentru că eram înconjurați de zgârie nori. Hotelul nostru era aproape de râul Hudson și de Wall Street. Când am ajuns la hotel mami și tati au solicitat o camera la un etaj superior pentru că urma să fie ziua mea de naștere. Am fost foarte fericit pentru că am primit o cameră la etajul 30 ultimul etaj al hotelului cu o priveliște foarte faină către zgârie-norii de pe Wall Street, Water Street și râul Hudson. În aceea seară eram foarte obosiți și nu am mai ieșit nicăieri și am admirat un pic priveliștea și apoi ne-am culcat.
Pe 23 Martie până pe la ora 11 am stat în camera de hotel pentru că afară ploua și era frig și am admirat priveliștea de vis din camera noastră de hotel. Pe la ora 11 am ieșit din hotel și mai întâi am mers să ne cumpărăm umbrele pentru că ploua foarte tare. Da, plecasem de acasă fără umbrele 🙂
Pe drum spre magazin am fotografiat mai multe străzi și clădiri foarte faine. După ce ne-am cumpărat umbrele am luat metroul și am mers să vizităm muzeul Fotografiska din New York pentru că afară ploua și nu prea puteai face multe lucruri la exterior. La început a fost mai dificil cu metroul pentru că are foarte multe linii și unele dintre sunt suprapuse la unele stații. Am greșit de câteva ori liniile, până am învățat că pe fiecare peron, pe stâlpii de metal există o plăcuță pe care scrie, destul de mic, pe ce linie ești și în ce direcție merg trenurile. Există însă excepții, atunci când sunt lucrări și unele linii folosesc alte peroane decât cele obișnuite.
M-am bucurat foarte tare pentru că și la New York există muzeul Fotografiska la fel ca la Stockholm. La muzeul Fotografiska am văzut expozițiile Futuristic Ancestry și Human Nature.
De la Fotografiska am luat metroul și am mers la restaurantul Picolla Cucina unde am luat prânzul și eu am mâncat o focaccia – îmi era poftă de pizza, dar ei nu serveau pizza. Restaurantul Piccola Cucina este un restaurant italian unde este o atmosferă foarte faină și atunci când am fost au fost sărbătorite mai multe aniversări și ne-a plăcut tare mult așa că am decis că vom reveni să luăm prânzul și sărbătorim ziua mea acolo luni pe 25 martie.
La New York mi s-a părut foarte fain când fotografiam pe unele străzi și ieșea abur din canale. Era o atmosferă exact ca în filme. De la restaurant ne-am întors înapoi la hotel. La hotel am mai stat un pic și am admirat priveliștea din camera noastră de hotel și apoi ne-am culcat..
Pe 24 martie de dimineață eram foarte fericiți pentru că afară era în sfârșit soare așa că ne-am propus să mergem pentru prima dată în Times Square. Am mers pe jos până la stația Wall Street și de acolo am luat metroul spre Times Square. Când am ieșit din stația de metrou și am ajuns în Times Square eram copleșit de toate reclamele și clădirile de acolo, de câtă lume era acolo. Totul părea atât de nou, dar în același timp erau imagini văzute de atâtea ori în alte fotografii, documentare și filme artistice. Așa cum spunea mami, eram ca Alice în țara minunilor.
Din Times Square am mers spre Rockefeller Center și am admirat zgârie-norii și mai multe alte clădiri, locuri foarte faine. De exemplu sala de spectacole Radio City. (peste câteva zile – pe 29 martie – a avut loc acolo o acțiune de strângere de fonduri a președintelui Biden, care a fost susținut de foștii președinți, d-l Barack Obama și Bill Clinton. Nu am avut norocul să-l văd pe Barack Obama, e o persoană publică care îmi place mult, mai ales după ce i-am citit cartea A Promised Land și am citit câteva transcrieri ale podcastului Renegades – Born in the USA).
Am ajuns la Rockefeller Center unde am văzut celebrul patinoar (era încă deschis) și locul unde de Crăciun este instalat celebrul brad. De acolo am mers pe Fifth Avenue și am întâlnit Catedrala St Patrick. Era duminică și chiar atunci se celebra slujba de Florii pentru catolici. Am stat și am ascultat puțin slujba care a fost foarte frumoasă, prima dată când ascultăm o parte din slujbă în limba engleză.
Am mers continuat plimbarea pe Fifth Avenue și am trecut pe lângă magazinele Microsoft și Dji și apoi am trecut pe lângă Trump Tower.
Am ajuns la magazinul Apple de pe Fifth Avenue din New York – cel mai mare magazin Apple și ne-am odihnit puțin acolo. Mi-a plăcut foarte mult scara care cobora la subsol de la intrarea de pe Fifth Avenue. În interior erau expuse foarte multe echipamente Apple și erau mulți oameni care așteptau să testeze Apple Vision Pro – ochelarii Apple cu realitate virtuală.
De la magazin am mers la restaurantul Serafina unde am luat prânzul. Apoi ne-am îndreptat către telecabina pentru a merge pe insula Roosevelt din estul Manhattanului. Am făcut cinci minute cu telecabina până pe insula Roosevelt și în acest timp am admirat priveliștea minunată asupra râului Hudson și a clădirilor din Manhattan.
Pe insula Roosevelt ne-am plimbat pe malul râului Hudson și am admirat zgârie-norii din Manhattan – am văzut inclusiv sediul Organizației Națiunilor Unite. Ne-am plimbat în parcul Roosevelt și am ajuns în cel mai sudic punct al insulei și acolo am văzut monumentul Președintelui Roosevelt și de acolo se vedeau Brooklynul și Manhattanul.
Apoi am luat înapoi telecabina spre Manhattan și din ea am admirat din nou priveliștea. După ce am ajuns în Manhattan, am luat metroul înapoi spre hotel. Ziua de 24 martie mi-a plăcut foarte mult pentru că a fost prima zi în care am putut cu adevărat să vedem foarte multe locuri foarte frumoase din New York. Seara la hotel am urmărit filmulețele care mi le-au făcut prietenii mei pentru aniversarea mea de 18 ani. În România era deja 25 martie și era ziua mea de naștere. Ca și în alte seri, am cumpărat pizza de la Joe’s Pizza, undeva lângă stația de metrou Fulton. Acolo aveau un perete plin cu bancnote. Le-am dat și eu o bancnotă de 5 lei, pe care s-ar putea să o vedeți dacă ajungeți acolo.
Pe 25 martie de dimineață, când m-am trezit, am ascultat melodia lui Frank Sinatra, New York, New York care îmi place foarte mult și pe care am ascultat-o de multe ori înainte să mergem la New York. Îmi place foarte mult să o ascult și acum, îmi aduce aminte de bucuria pe care mi-a adus-o acest oraș grozav, New York.
Am fost foarte fericit pentru că mami și tati au cumpărat baloane care le-au aranjat prin camera de hotel, iar pe geam au pus un afiș pe care scria Happy Birthday. După ce am luat micul dejun am mers în Times Square unde ne-am întâlnit cu prietenul nostru Laszlo. El locuiește în Eugene, Oregon pentru doi ani unde studiază cu o bursă Fulbright. Laszlo a venit special la New York pentru aniversarea mea de 18 ani și am fost foarte fericit pentru că ne-am revăzut.
După ce ne-am mai bucurat de Times Square am mers în Central Park, unde ne-am plimbat. În Central Park am văzut statuia lui Cristofor Columb, terasa Bethesda și lacul. Cel mai mult din Central Park mi-au plăcut Terasa Bethesda și vederea către zgârie-norii din Manhattan!
Am ieșit din Central Park pe Fifth Avenue,am văzut celebrul hotel Plaza și de acolo am mers din nou la restaurantul Piccola Cucina unde am sărbătorit ziua mea. Am fost foarte fericit când cei de la Piccola Cucina mi-au cântat la mulți ani și am suflat în lumânarea de pe tort! De la restaurant am plecat către clădirea Summit One Vanderbilt, dar pentru că aveam programare ca să urcăm sus de abia pe la ora 17:30, ne-am oprit din nou la magazinul Apple unde ne-am odihnit puțin.
Am trecut din nou pe lângă Trump Tower. Discutăm mult acasă despre Donald Trump și politica lui și situația din Statele Unite și nu m-a mirat să găsim oameni, în fața turnului, care scandau diverse chestii, țineau discursuri. Am trecut printre ei și m-am amuzat.
Apoi am ajuns la Summit One Vanderbilt și după ce ne-au controlat ne-au scanat fața. Nu știam pentru ce, credeam că din motive de securitate. Mai târziu am văzut că într-una dintre sălile de sus proiectau fețele tutor celor care au venit la acele ore.
În lift și mă simțeam ca într-o nava spațială. De mult timp abia așteptam să mergem la Summit One și să urcăm până sus. Văzusem foarte multe poze interesante făcute de sus și era unul dintre locurile de la New York unde abia așteptam să merg!
Dacă doriți și voi să mergeți, să vă faceți rezervare online din timp, de preferat atunci când cumpărați biletele de avion, deoarece sunt locuri limitate. De asemenea sunt intervale orare mai ieftine și mai scumpe. Noi am cumpărat biletele de pe site-ul oficial.
Am urcat la cu liftul la etajul 90 de unde este o priveliște de vis asupra Manhattanului. Am văzut de acolo Empire State Building și a alte clădiri înalte. După ce ne-am bucurat de priveliștea minunată asupra Manhattanului am mers în sala Reflect unde erau diverse forme care semănau cu un metal lichid. De acolo am mers în sala Levitation unde erau foarte multe baloane și de acolo se vedea foarte bine Manhattanul și Central Park.
Am urcat apoi la etajul 91 de unde am admirat apusul iar în partea în partea dreaptă luminile din Times Square se vedeau reflectate în clădirile din jur. Nu ne-am oprit la locul unde poți face poze într-un balcon de sticlă pentru că era o coadă foarte mare.
În sala Unity se proiectau niște nori care aveau forma fețelor vizitatorilor care fuseseră fotografiați jos la intrare. Am găsit și fețele noastre acolo. Apoi am urcat la etajul 92 unde este un restaurant și un magazin de suveniruri de unde mi-am cumpărat un doi magneți. Acolo am ieșit pe terasă de unde se vedea o panorama foarte faină. De la etajul 92 am coborât la etajul 91 de unde am luat liftul înapoi jos.
Am luat metroul spre hotel de la stația Grand Central care este fix lângă clădirea Summit One. Mi-a plăcut foarte mult clădirea Summit One și vă recomand să o vizitați, pentru vederea incredibilă asupra Manhattanului și pentru sălile foarte interesante, care vă oferă o experiență extraordinară.
Pe 26 Martie de dimineață ne-am întâlnit cu Laszlo și ne-am uitat la filmulețele mele pentru aniversarea mea de 18 ani. De la hotel am mers până în terminalul Whitehall de unde am luat feribotul spre Staten Island, care este gratuit și de pe care am putut vedea Statuia Libertății. Puteți să mergeți să vedeți Statuia Libertății chiar pe insula Liberty, mai ales dacă vreți să vizitați și muzeul. Eu cred că nu se vede la fel de bine ca și de pe feribotul spre Staten Island. În plus, feribotul fiind gratuit, puteți să vă programați să mergeți de mai multe ori, să o surprindeți în mai multe momente ale zilei.
Am fost foarte fericit când am văzut Statuia Libertății pentru prima dată atât de aproape! Când am ajuns în terminalul St. George din Staten Island am luat primul feribot înapoi spre Manhattan. La întoarcere am admirat din nou Statuia Liberății și skyline-ul din Manhattan care se vedea foarte fain.
După ce ne-am întors în terminalul Whitehall am mers pe jos spre memorialul 9/11 – Ground Zero. În drum am trecut pe lângă Wall Street și am admirat zgârie-norii. La Ground Zero am văzut memorialul construit pe locul celor două turnuri gemene care s-au prăbușit la atentatul de pe 11 septembrie 2001.
Lângă memorial a fost construit noul turn One World Trade Center. Memorialul Ground Zero cu cele două fântâni este impresionant, am petrecut ceva timp acolo citind numele celor care și-au pierdut viața acolo.
Apo am văzut clădirea Oculus care este o realizare arhitecturală specială. Este un centru comercial dar și un hub de transport care are legături cu stațiile de metrou și în mare parte este la subsol.
De acolo am mers la podul Brooklyn pe care l-am traversat pe jos până în Brooklyn. A durat cam jumătate de oră să îl traversăm și a fost o experiență foarte faină. După ce am coborât de pe pod am mers în Dumbo de unde se vede foarte frumos podul Manhattan și este unul dintre cele mai frumoase locuri de fotografiat din New York. Ne-am oprit la Time Out Market, care este un loc cu mai multe restaurante și acolo am mâncat un burger foarte bun. Time Out Market există și Lisabona unde am mâncat când am fost acum doi ani. Seamănă mult între ele, doar restaurantele sunt diferite.
Am ieșit afară lângă Time Out Market pe malul râului Hudson unde este un parc și de unde se văd podurile Brooklyn și Manhattan și skyline-ul din Manhattan. Apoi ne-am întors în Manhattan cu metroul până la stația Wall Street. Acolo am văzut bursa (New York Stock Exchange) și Trump Building care se află tot pe Wall Street.
Pe 27 Martie de dimineață am mers cu metroul spre Penn Station – o gară din New York de unde urma să luăm trenul AmTrak spre Washington DC. La gară ne-am întâlnit cu Laszlo și am așteptat trenul. Gara Penn este foarte mare, foarte modernă și frumoasă.
Am urcat în trenul AmTrak și am plecat spre Washington DC. Cu trenul am trecut prin statele New Jersey, Pennsylania, Delaware, Maryland și apoi am ajuns în District of Colombia, la Washington DC. Trenul a oprit în Jersey City, aeroportul Newark (unul dintre cele trei aeroporturi importante ale New Yorkului dar care se află în statul New Jersey), Philadelphia și Baltimore. Călătoria cu trenul de la New York la Washington DC a durat puțin peste trei ore.
După trei ore am ajuns la gara Union Station din Washington DC care este foarte frumoasă, un monument arhitectural. De la gară am mers prima dată să vedem Capitoliul și pentru că în aceea zi la Washington DC a plouat, am intrat la Visitor Center unde am aflat mai multe informații despre Capitoliu.
De la Capitoliu am mers să vedem Curtea Supremă și apoi să vedem monumentul Washington. Pe drum spre monumentul Washington ne-a plouat foarte tare așa că ne-am schimbat planurile. Mi-a plăcut foarte mult obeliscul de la monumentul Washington și vederea înspre memorialul lui Lincoln!
Așa că după ce am văzut monumentul Washington am mai mers doar la Casa Albă. Am fost foarte fericit pentru că am ajuns să văd Casa Albă. Deși ploua foarte tare, am făcut câteva fotografii la intrarea principală. Apoi am căutat un loc unde să luăm prânzul și am întâlnit restaurantul Blackfinn, care este tipic american. Acolo am mâncat Fish & Chips. Pentru că restaurantul este aproape de Casa Albă am făcut făcut o glumă cu tati că mulți președinți americani au mâncat acolo.
În acel restaurant erau expuse mai multe steme ale mai multor instituții federale și guvernamentale americane. Pentru că afară ploua și nu mai puteam vedea celelalte obiective am ales să ne întoarcem la gară cu taxiul și să așteptăm în gară până să luăm trenul înapoi spre New York.
La gară am ascultat un concert simfonic foarte frumos și pe la ora 18 am luat trenul înapoi spre New York. După trei ore de mers cu trenul am ajuns înapoi la gara Penn din New York și apoi am luat metroul spre hotel. Îmi doresc să revin în Washington DC ca să văd locurile care nu am apucat să le vizitez: memorialul lui Lincoln, Memorialul de Război al Corpului Marin al Statelor Unite, cimitirul Arlington și Memorialul lui Thomas Jefferson.
Pe 28 Martie pe la ora 11 am plecat de la hotel și am luat metroul ca să vedem Flatiron Building. Din păcate clădirea Flatiron era în renovare și erau schele pe afară. Acolo ne-am întâlnit cu Laszlo la o cafenea unde am mai stat un pic de vorbă și apoi ne-am luat la revedere pentru că el în aceea zi urma să se întoarcă înapoi în Eugene, Oregon. Am fost foarte fericit pentru că Laszlo a venit la New York special pentru ziua mea și am petrecut câteva zile minunate împreună!
De la la cafenea am mers la magazinul cu produse pentru fotografie Adorama, iar acolo l-am cunoscut personal pe fotograful Seth Miranda pe care îl urmăream deja pe YouTube. Tati l-a salutat și au povestit puțin de proiectul meu și el și-a dorit foarte tare să ne ia un interviu, în care am vorbit despre proiectul meu Faces of Autism și despre mine. Am avut norocul ca atunci când am mers la Adorama să îl întâlnim și am fost foarte fericit pentru că interviul a fost publicat fix pe 2 aprilie, de Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului.
La Adorama am fost foarte fericit pentru că am găsit un raion întreg cu produse Panasonic și am făcut câteva fotografii acolo pentru prietenii noștri de la Panasonic România. Apoi am luat metroul și am mers la Bibloteca Publică din New York și am vizitat acolo câteva săli de lectură ale biblotecii.
De la bibliotecă am mers în parcul Bryant care este fix lângă bibliotecă și care este înconjurat de zgârie-nori. Apoi am decis să vizităm Central Terminal (Gara Centrală) din New York care este foarte mare și foarte interesantă. Am întâlnit acolo mai mulți oamenii care cântau. Mi-a plăcut foarte mult arhitectura gării centrale, care a fost construită între anii 1903 și 1913 în stilul Beaux-Arts.
Am luat metroul de la Central Terminal pentru a merge să luăm prânzul la faimosul restaurant Katz Delicatessen, tradițional american. Mai întâi, am stat puțin la coadă afară și apoi am mai așteptat câteva minute și înăuntru până să luăm mâncarea. Acolo, am savurat un sandwich cu pastramă, care a fost delicios, și am beneficiat de o porție generoasă de cartofi prăjiți. Mi-a plăcut foarte mult atmosfera de la restaurantul Katz Delicatessen și, desigur, faimosul sandwich cu pastramă! După aceea, ne-am întors la hotel cu metroul.
Cum era ultima seară în New York, am decis să vizităm Times Square pentru a surprinde atmosfera și luminozitatea locului seara. A fost o experiență minunată să ajungem în Times Square pe întuneric și să admirăm toate reclamele luminoase și agitația de seară. După aceea, am revenit la hotel cu metroul și am luat din nou pizza de la Joe’s Pizza.
Pe 29 martie, am avut parte de o vreme excelentă, fără ploaie, așa că am decis să vizităm Chelsea Market, High Line și Clădirea Vessel. Având în vedere că pe 29 martie era ultima zi în New York și trebuia să fim la aeroport după-amiaza, am stabilit să ne îndreptăm către aceste atracții în prima parte a zilei, până în jurul orei 13.
După ce am plecat de la hotel, am luat metroul și am ajuns la Chelsea Market, unde ne-am oprit pentru micul dejun la Amy’s Bread. În Chelsea Market am admirat o cascadă interioară, am explorat diverse restaurante, magazine și chiar o expoziție inedită cu aparate vechi. De asemenea, am remarcat și clădirea sediului Google din apropiere.
De la Chelsea Market, am pornit pe High Line, un parc amenajat pe o fostă cale ferată, ce oferă o plimbare plăcută și se termină în apropierea clădirii Vessel. Pe traseul de pe High Line, am avut ocazia să admirăm numeroase clădiri interesante și peisaje frumoase. Pentru mine, High Line a reprezentat una dintre cele mai frumoase atracții din New York și abia aștept să revin și să petrec mai mult timp acolo data viitoare!
Mai apoi, ne-am întors la nivelul străzii, în apropierea clădirii Vessel, o structură impresionantă și captivantă. Din păcate, era închisă în acea zi, așa că nu am putut intra în interior. Totuși, am apreciat arhitectura remarcabilă a clădirii Vessel!
După ce am intrat în centrul comercial Hudson Yards, de lângă clădirea Vessel, ne-am oprit la o berărie pentru a ne odihni puțin. Acest centru comercial se află la primele niveluri ale clădirii Edge, care este o altă clădire din New York de unde poți urca să vezi întregul Manhattan, la fel ca de pe Summit One Vanderbilt. De pe High Line am văzut clădirea Edge și punctul ei de observație care iese în afară ca un balcon mare. Data viitoare când voi merge la New York, îmi doresc să urc în clădirea Edge pentru a vedea și de acolo întregul Manhattan.
De la stația de metrou, am pornit spre Madison Square Garden, un loc pe care îmi doream să-l vizitez în New York. Data viitoare, sper să am ocazia să intru înăuntru și să asist la un concert sau un eveniment. A fost o experiență minunată și abia aștept să revin și să explorez interiorul! După ce am văzut Madison Square Garden, ne-am întors la hotel cu metroul. Înainte de a ajunge la hotel, ne-am plimbat pe malul râului Hudson și în zona portuară, unde am descoperit magazine și restaurante interesante. A fost prima oară când am explorat acea zonă și mi-a plăcut foarte mult!
Ne-am întors la hotel și am luat bagajele, apoi am mers la stația de metrou Fulton, de unde am luat metroul spre aeroportul JFK, mai întâi spre Howard Beach Station și apoi Air Train spre terminalul 4 de plecări internaționale, de unde pleca zborul nostru Air France. Când am ajuns la aeroport, am făcut check-in, am trecut de controlul de securitate și am ajuns în zona porților, unde am luat prânzul. După aceea, am mers la poarta de îmbarcare pentru zborul Air France spre Paris. La ora cinci după-amiază, ne-am îmbarcat în avionul spre Paris, iar la decolare, când eram pe pistă și ne pregăteam să decolăm, am văzut de pe geam o vedere extrem de frumoasă cu zgârie-norii din Manhattan în depărtare. Fotografia pe care am făcut-o de la geam, cu zgârie-norii, cred că este una dintre cele mai frumoase fotografii pe care le-am făcut la New York.
Zborul a durat 7 ore și în timpul acesta am urmărit un documentar și am reușit să dorm puțin. Am aterizat la Paris în dimineața următoare, pe 30 martie, la ora 6, și am constatat că vremea era înnorată. După debarcare, am trebuit să ne deplasăm către poarta de îmbarcare pentru zborul către București. Am avut norocul ca poarta de îmbarcare să fie în același terminal unde am aterizat din New York, spre deosebire de călătoria anterioară când am trebuit să schimbăm terminalul.
În timp ce așteptam la poartă pentru zborul către București, am observat că în fața noastră se afla poarta de îmbarcare pentru San Francisco. Am glumit alături de părinții mei că am putea să ne îmbarcăm în acel avion și să ne întoarcem în America pentru a vizita San Francisco și California, destinații pe care mi le doresc foarte mult să le văd data viitoare când vom merge în Statele Unite.
La ora 10, ne-am îmbarcat în avionul către București și, după trei ore de zbor, am ajuns la destinație la ora 1 după-amiaza. După debarcare, am avut parte de o coadă mai lungă la controlul de pașapoarte din cauza reorganizării zonei, deoarece România și Bulgaria urmau să intre în zona Schengen începând cu ziua următoare, pe 31 martie. După ce am părăsit aeroportul, am ajuns acasă unde ne așteptau cu nerăbdare bunicul Bibi și desigur cățelușa noastră Runa.
Mi-a plăcut foarte mult călătoria la New York și acum consider că este cel mai fascinant oraș pe care l-am vizitat. Istanbul ocupă acum locul doi în topul preferințelor mele. Îmi doresc să mai călătoresc în Statele Unite și să descopăr locuri noi. De exemplu, aș fi foarte încântat să vizitez San Francisco, Los Angeles, Monterey, Santa Barbara, San Diego, Yosmite National Park, Las Vegas, Marele Canion, Seatle, Oregon, Monument Valley, Antelope Canyon, Canyonlands National Park, Arches Național Park, Colorado, Yellowstone National Park, Cascada Niagara, Chicago, Marile Lacuri, New Orleans, Atlanta, Florida, Austin, San Antonio, Alaska, Hawai și multe alte locuri.
2 Comments
La multi ani, David!!!🍀❤️🥂
Ai implinit o varsta asa frumoasa….
Iti doresc sa explorezi cele mai frumoase locuri ale lumii, sa te bucuri de ele si de minunatele poze pe care le faci si ni le impartasesti si noua!
Mult succes cu proiectele tale si momente minunate alaturi de ai tai!
Florentina
Mulțumesc mult, Florentina!