Berlin, un oraș minunat!

Berlin, un oraș minunat!

De mult timp îmi doream să vizitez Germania, mai ales capitala ei, orașul Berlin. Așa că joia trecută am plecat de dimineață cu mami și cu tati cu un zbor Ryanair către Berlin. Vremea era bună la București dar cu cât ne apropiam de Berlin erau mai mulți nori.

Când eram deasupra Poloniei pilotul ne-a anunțat că putem vedea orașul Cracovia. Erau însă mulți nori și nu am reușit să îl văd. Am aterizat la Berlin pe Aeroportul Schoenedfeld unde am văzut că ploua destul de tare. De la aeroport am mers la hotel cu trenul până la Hauptbahnhof (Gara Centrala din Berlin) și apoi cu autobuzul până aproape de hotel.

La gara de la aeroport noi am cumpărat abonamente pentru o săptămână cu care puteam merge pe orice linie (tren: S-bahn, U-bahn, autobuz s-au tramvai) copiii sub 14 ani sunt incluși în acest abonament săptămânal al părinților.

După ce ne-am cazat la hotel am plecat pentru prima vizită în oraș. Primul obiectiv pe care l-am vizitat în Berlin a fost Podul Oberbaum și apoi am mers către o zonă unde am găsit rămășițe din Zidul Berlinului. Acum acolo există mai multe desene pe zid în zona numită East Side Gallery. Pe zid sunt multe desene celebre – de la președinți de țări până mașina Trabant. Chiar dacă a plouat am fost tare bucuros să ajung acolo.

Apoi am mers la Checkpoint Charlie. Acolo era pe vremea zidului un punct de trecere între Berlinul de Est și cel de Vest. De acolo am mers mai mult pe jos prin zona centrală a Berlinului unde am mai văzut: străzii și clădirii interesante și am ajuns în Postdamer Platz. Postdamer Platz este o piață unde sunt câteva clădiri înalte și foarte moderne. Pentru că eram obosiți, ne-am întors la hotel.

Dimineața următoare am mers la Berliner Dom și l-am vizitat inclusiv în interior. Este foarte interesant, am fost inclusiv la subsol. Acolo există o criptă a familiei Hohenzollern în care sunt trupurile a 94 de membri ai vechii familii regale germane. Am urcat și sus la cupolă, de unde se pot vedea foarte bine împrejurimile. Sunt aproape 300 de trepte de urcat, însă merită efortul. Odată ajunși sus am putut să înconjurăm domul și să vedem toate clădirile din jur.

Dupa aceea am mâncat la prânz la un restaurant de lângă râul Spree. Eu la acel restaurant am mâncat pizza. Dupa aceea am mers pe bulevardul Unter Den Linden. Pe bulevardul Unter Den Linden am văzut opera din Berlin și universitatea din Berlin.

Apoi am ajuns la Piața Gendermenmarkt. În Piața Gendermenmarkt există o fântână și două catedrale. De la Piața Gendermenmarkt ne-am dus spre Poarta Brandenburg. Dupa aceea am ajuns la Poarta Brandenburg. Poarta Brandenburg este simbolul Berlinului și al Germaniei. Lânga ea sunt ambasadele Statelor Unite și a Franței. De cealaltă parte este Tiergarten, un parc frumos pe care l-am vizitat zilele următoare.

De la Poarta Branderburg ne-am dus spre Memorialul Holocastului. Memorialul Holocastului este foarte frumos și merită vizitat. Am făcut mai multe fotografii acolo, este un loc unde la fiecare oră imaginea e diferită, în mod sigur merită să mergeți acolo în mai multe momente ale zilei. Noi am ajuns aproape de prânz.

Apoi ne-am dus din nou în Postdamer Platz. De la Postdamer Platz ne-am dus la Sony Center. Sony Center este un centru comercial unde există magazine și cinematografe. Mai târziu ne-am dus la hotel.

De dimineață ne-am dus să vizităm DDR Museum în care poți să afli cum se trăia pe vremea comunismului din Germania de Est. La DDR Museum am văzut multe lucruri din acele vremuri (cărți, televizoare, calculatoare și mașini Trabant) și mai erau prezentate reviste, o celulă de închisoare, o grădiniță și un apartament. Am văzut cum arăta un pașaport din DDR din acea vreme.

De la DDR Museum ne-am dus la Turnul TV (Fersehturm) unde am urcat sus să admirăm Berlinul de sus. Din Turnul TV se vede foarte frumos Berlinul. În fața Turnului TV era o statuie a lui Neptun și o catedrală pe lângă care am trecut în drum spre Alexanderplatz.

Turnul TV are 368 m înălțime, iar noi am urcat până la punctul de observație de la 203 m înălțime. De acolo de sus am înțeles cât de mare este Berlinul și am identificat principalele puncte turistice.

De la Turnul Tv ne-am dus în Thai Park, organizat în parcul Preußen, în apropierea pieței Fehrberlinerplatz și a stației de metrou  cu același nume. Acolo am mers să ne întâlnim cu un prieten jurnalist pe nume Marc Vorsatz. El a călătorit aproape în toată lumea și mi-a spus multe povești din călătoriile sale. Am făcut cu el fotografii acolo și am vorbit despre alte locuri faine de fotografiat din Berlin. La Thai Park sunt mulți oameni care gătesc și vând mâncare tailandeză. Îi găsiți acolo în fiecare weekend. Am mâncat niște tăieței cu pui, dar gândul îmi era la pizza pe care hotărâsem să o mâncăm seara. Erau tot felul de mâncăruri ciudate acolo, inclusiv insecte.

De la Thai Park ne-am dus în centrul Berlinului. De acolo am mers în Parcul Tiergarten unde am văzut un monument sovietic în drum către coloana Victoriei.

Din Parcul Tiergarten am mers să vedem Biserica Împăratului Wilhelm unde am nimerit la un concert de muzică clasică. Concertul mi-a plăcut foarte mult. După ce s-a terminat concertul am mers spre Poarta Branderburg pentru că îmi doream să o văd și noaptea. Când am ajuns la Poarta Branderburg se întunecase și arăta foarte frumos.

De dimineață ne-am dus să vizităm clădirea Reichstag care are deasupra o cupolă de sticlă. După ce am ajuns la cupolă, ne-am plimbat pe rampele cupolei și pe terasele din jur. Cupola de pe Reichstag este foarte frumoasă.

De la Reichstag ne-am dus pe lângă râul Spree până la Friedrichstrasse ca să ne îmbarcăm pe vaporaș. Pe vaporaș am ales să stăm afară ca să vedem mai bine locurile pe unde am mers. Mai întâi vaporașul a mers pe râul Spree și apoi pe canalul navigabil dintre râurile Spree și Oder și apoi am revenit pe râul Spree.

Croaziera a durat aproape patru ore. In acest timp am văzut cele mai frumoase poduri de pe râu dar și o mulțime de alte obiective turistice din apropierea râului. Vă recomand și vouă să faceți o astfel de croazieră – este foarte frumoasă. Pe vaporaș puteți să comandați gustări, dulciuri și sucuri.

Am trecut cu vaporașul prin mai multe ecluze unde am urcat sau am coborât odată cu nivelul apei. Pentru că era duminică pe râu erau foarte multe bărcuțe. Am văzut pe râu lebede și rațe.

După croazieră ne-am dus la hotel pentru că eram obosiți. După ce am dormit, am mers din nou în oraș pentru a face mai multe fotografii.
De dimineață ne-am dus din nou în oraș, pentru o ultimă plimbre. Am găsit în oraș o ciocolaterie faimoasă, cea mai veche din Berlin, numită Rausch. Acolo se fabrică multe obiecte din ciocolată. Am văzut un avion din ciocolată, urși din ciocolată și chiar o mică poartă Branderburg. Ciocolateria Rausch o găsiți pe Charlottenstraße la numărul 60. Desigur că am cumpărat câteva bomboane de acolo. O parte era în renovare, dar se va deschide din nou în Octombrie.

Despre acest loc și despre altele frumoase din Berlin mi-au povestit prietenii noștri Cătălin și Roxana și îmi doream foarte mult să le vizitez și eu.

Am mers apoi să vizităm din nou Checkpoint Charlie. Acolo am făcut o poză cu niște oameni îmbrăcați în uniformă militară și am cumpărat un pașaport simbolic pe care am primit și vize din zonele în care era împărțit Berlinul. Dupa aceea ne-am dus spre un alt loc unde se găsesc ruine ale Zidului Berlinului, pe Niederkirchnerstraße, unde este și o expoziție de fotografii istoric.

De acolo ne-am dus să mâncăm. Dupa aceia am intrat într-un magazin de suveniruri foarte simpatic, (Ampelmann se numește și îl găsiți pe Unter den Linden) unde am văzut semafoare din mai multe țări.

De acolo am mers la hotel și de acolo spre aeroport. Mi-a plăcut mult Berlinul și îmi doresc să îl revăd.

 

 

 

 

 

Împărtășește...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

2 Responses

  1. Vlad Macovei
    22 iulie 2018
    • Mihai Stescu
      26 iulie 2018

Write a response

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.