Poduri peste timp

Poduri peste timp

Articol scris de Tati.

Nu putem remarca progresele făcute de David decât dacă ne raportăm la timp. Erau momente în anii trecuți când așteptările noastre pentru David se limitau la acțiuni simple, care să-i sporească șansele unei viitoare independențe.
La început de 2016 remarc că se întâmplă în viața noastră evenimente care ne bucură și pe care le-am așteptat atât de mult timp… Un părinte al unui copil tipic poate spune că gesturile și acțiunile actuale ale lui David sunt chestii minore. Da, așa aste, pentru copiii tipici sunt banale, pentru un copil autist simpla lor existență este un pas gigantic pentru noi.
În sufletul părinților există multe vise despre ceea ce vor face cu copiii lor. Mi-a fost teamă o mare perioadă de timp să visez la asta. Mă rugam lui Dumnezeu ca David să fie mai bine și îmi spuneam tot timpul că sunt gata să nu mai visez la cai verzi pe pereți, că trebuie să-mi doresc doar ca David să meargă la școală și să evolueze prin terapie și că voi avea oricum multe satisfacții.
Viața ne-a rezervat din fericire și multe surprize plăcute și unele din visele noastre referitoare la David încep să se împlinească.
Am avut șansa, copil fiind, să fiu înconjurat de multe minuni tehnice din profesia tatei și mai apoi din universul unui profesor. Ei sunt cei care au dezvoltat în mine pasiunea pentru tehnică, electronică, automatizări și mai târziu computere.
Deși mi-o doream, nu puteam încă visa că David va face așa ceva. Acum mă bucur să văd că David preia din aceste pasiuni și le dezvoltă cum vrea el, în ritmul lui și le impune personalitatea lui. Este îndrăgostit de clădiri și arhitectură, desenând partiuri imediat ce îndrăgește o nouă clădire. A pus deja mâna pe ciocanul de lipit și mă bazez pe el într-un proiect pe care îl vom dezolta împreună curând. Fotografiem mult amândoi și mă uimește zi de zi cu ingeniozitatea lui.
la_lucru
Când eram copil vedeam cu înfrigurare Star Wars și îmi imprimasem pe casete video mai apoi episoadele care existau atunci. Săptămâna trecută am încercat timid să-i pun lui David edițiile pe BluRay ale acelorlași filme, în ordinea apariției. Deși am avut multe explicații de dat, după ce am văzut episoadele IV, V și VI, sunt asaltat în fiecare zi de noi întrebări de la David! Mâine vom vedea la cinematograf și episodul VII și apoi ne vom uita acasă în continuare la I, II și III. Zilele trecute mi-am găsit casetele VHS, pe care David le-a pus deja la păstrare…

Știu că toate aceste mici victorii i se datorează și lui Mikișor, care s-a dedicat total lui David. Nu există pentru ea zi liberă, sărbătoare. Ea pregătește zilnic noi programe de terapie, cu informații noi care să-l ajute pe David să descopere lumea. Și se luptă cu David cu temele și cu lecturile necesare pentru școală. Iar David răspunde cu multă dragoste și învață multe. Mai protestează, pentru că e copil și își dorește să se joace. O iubește mult pe Mikișor, legătura dintre ei este una fantastică, unul din motivele principale ale recuperării lui David.

IMG_2032
Profităm de acest articol pentru a vă ura tuturor un an 2016 minunat, plin de binecuvântări.
La Mulți Ani!

Împărtășește...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0

No Responses

Write a response