Despre anul 2018

Despre anul 2018

În ultima zi din an vă scriu pe scurt despre ce a însemnat pentru mine anul 2018. Vă povestesc desigur despre călătorii, care mă fac să mă simt foarte bine și din care învăț foarte multe lucruri.

Anul acesta a început pentru mine cu o călătorie în Australia pe care o așteptam de foarte mult timp. ( a 14-a țară vizitată de mine și al treilea continent)

În Australia am stat 2 saptamani în care am vizitat Sydney, Cairns (Marea Barieră de Corali), Canberra (capitala Australiei), Muntele Kosciusko ( cel mai înalt vârf din Australia).

În Sydney sunt multe lucruri de văzut. Există parcuri foarte frumoase (Royal Botanical Garden, Olympic Park), plaje foarte interesante (Cojee, Bondi, Cronulla). Am vizitat cartierele centrale (CBD și The Rocks), am fost la biblioteca statului NSW și la grădina zoologică Taronga.

Am petrecut apoi trei zile la Cairns, la tropice, unde am mers cu catamaranul până la bariera de corali. Acolo am făcut snorkelling și am filmat și fotografiat sub apă.

Din Cairns am mers și în pădurea tropicală, unde am vizitat satul de aborigeni Kuranda. Acolo mi-am îndeplinit visul să țin în brațe un urs koala, am învățat să arunc cu bumerangul și am văzut un spectacol de muzică și dans tradițional al aborigenilor.

Am mers apoi la Canberra și de acolo am urcat pe Kosciusko, cel mai înalt munte din Australia.

Când ne-am întorș din Australia am avut o escala de 10 ore în Qatar (a 15 – a șară vizitată de mine) unde ne-am înscris la un tur pentru a vizita orașul Doha. Am trcut prin vamă, ne-au ștampilat pasapoartele și ne-au dus la un autobuz care ne-a dus în tur.

Primul obiectiv pe care l-am vizitat a fost un loc de unde vedeai toți zgârie norii orașului. După aceea ne-au dus să vedem o moschee. Apoi ne-au dus la o insulă arificială numită Perla. Dupa aceea am mers într-un bazar unde unde am văzut foarte multe lucruri (mirodenii, păsări, fructe). Pe drum spre aeroport am văzut aeroportul Șeicului și alte clădiri foarte moderne.

La începutul lui Martie am avut o expoziție despre Australia la Galery Cafe.

Într-un weekend de la începutul lui martie am mers la Șinca Veche și la Brașov, Cheile Grădiștei și Bran.

De ziua mea am mers la Roma unde am vizitat mai multe obiective turistice printre care Coloseum, Pantheonul, Fontena Di Trevi, Piaza Di Spagna, Piaza Navona.

Am fost desigur și în Vatican, a 16-a țară vizitată de mine.

De paște am mers la SIbiu și Cluj unde am vizitat Cetatea Cârța, Salina Turda, orașul vechi. De acolo am mers la Sarmisegetusa, Castelul Corvinilor.

Tot în aprilie am avut o expozitie tot cu poze din Australia la Festivalul de Film Dakino.

În mai am mers la Athos în Grecia(a 17-a țară vizitată). Am stat acolo două zile și în trecere am vizitat orașul Sofia.

In Iunie am mers lângă Eșelnița de unde am vizitat Cazanele Dunării, Chipul lui Decebal, Cascada Bigar, Lacul Ochiul Beiului, Cascada Beusnița. În drum spre casă ne-am oprit la Mânăstirea Tismana și la Târgu Jiu.

În iulie am fost la Berlin unde am petrecut o săptămână admirând acest oraș frumos (Germania este a 18-a țară vizitată).

În septembrie am fost în Spania, Maroc, Gibraltar unde am vizitat Alicante, Insula Tabarca, Granada, Algegiras, Tarifa, Tangier (Marocul este a 19-a țară vizitată și Africa al 4-lea continent), Gibraltar, Sevilla, Cordoba.

În octombrie am fost în Dobrogea unde am dormit o noapte la Sarichioi. Atunci am vizitat Cheile Dobrogei, Babadag, Sarichoi, Cetatea Enisala, Cetatea Argamum.

În noiembrie am avut o expozitie de fotografie cu poze din Spania, Maroc, Gibraltar la Centru.

În decembrie am plecat la Atena de unde scriu acest articol. Am avut o vreme foarte bună mult mai caldă decât la București. Am vizitat multe locuri interesante din Atena, Delphi și pe 2 ianuarie voi merge în insula Aegina.

2018 a fost un an cu multe călătorii, trei expoziții și multe schimbări în viața noastră personală.

Ne-am mutat într-un nou apartament și am schimbat școala.
Sper că și voi ați avut un an bun și vă doresc La mulți ani! Mulțumesc din suflet tuturor prietenilor care mi-au fost alături!


Împărtășește...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

One Response

  1. Socaciu Cristian
    28 ianuarie 2019

Write a response

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.