Am învățat despre cum să economisesc energie

Am învățat despre cum să economisesc energie

E seară și sunt la mine în pat. În cameră este întuneric, dar ceva mă deranjează. O lumină albastră se aprinde și se stinge de undeva de pe birou. Iar am uitat să închid monitorul. Mă ridic din pat, merg la birou și apăs butonul monitorului. Acum s-a oprit de tot. E mult mai bine acum.

Când mai dorm în camera părinților și e seară, câteodată văd laptopul lui tati care are un led alb care se aprinde și se stinge și de multe ori îl rog pe tati să-l închidă de tot.

Până ieri, făceam asta pentru că pur și simplu mă deranjau ledurile. Ieri însă am învățat că oprind de tot aparatele electronice atunci când nu le folosim, putem să economisim energie.

M-am bucurat mult că prietenii mei de la Kooperativa 2.0 m-au invitat ieri să vizitez exopziția mobilă despre economia de energie.

În parcarea de la București Mall am găsit o caravană în care erau prezentate mai multe feluri de a economisi energia. Am înțeles că dacă economisim energie vom trăi într-o lume mai curată, fără poluare.

Am aflat ieri că putem economisi energie foarte ușor, dacă:

  • oprim de tot aparatele electronice când nu le folosim (de exemplu cu ajutorul unui prelungitor cu întrerupător)
  • stăm mai puțin timp la duș. Aici am o problemă. Îmi place să stau mult sub apă și tati trebuie să intre de două trei ori în baie până când ies de sub duș. Ar trebui să fiu mai rapid…
  • setăm o temperatură mai mică iarna și una mai mare vara. Noi avem acasă un termostat cu care setăm temperatura. Atunci când nu suntem acasă iarna, în casă lăsăm mai frig. În timpul verii, folosim cât mai rar aparatele de aer condiționat. E treaba lui tati asta.
  • închidem ferestrele atunci când afară este foarte cald. Și nu pornim aerul condiționat când aerisim camerele.
  • folosim becuri economice. Tati mi-a montat de mai mult timp (cam de trei ani) niște lămpi cu leduri la mine în cameră. Au o lumină plăcută și consumă mai puțin decât becurile obișnuite

Toate aceste lucruri și multe altele le puteți veea și voi dacă vizitați caravana #economielaenergie, pe care o găsiți:

  • până pe 1 mai aproape de casa mea, în parcarea de la București Mall (acolo am văzut-o și eu)
  • între 3 și 6 mai la Mioveni
  • între 9 și 13 mai la Craiova

Mai multe informații găsiți și aici: http://economielaenergie.eu/

 

Împărtășește...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

No Responses

Write a response

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.